Optakt: Fallon Sherrock får debut i Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Fallon Sherrock bliver i aften den første kvindelige deltager i Premier Leagues historie.

Den 20. januar 2005 blev der skrevet historie i PDC, da Wayne Mardle og Phil Taylor mødtes i den første Premier League-kamp nogensinde. I dag, 15 år og 24 dage senere, skrives der så endnu et bemærkelsesværdigt kapitel i Premier Leagues historie, idet Fallon Sherrock i aften bliver den første kvindelige deltager i Premier League nogensinde.

Premier League-deltagelsen er ganske vist begrænset til en enkelt optræden som challenger, men er ikke desto mindre en glimrende mulighed for den 25-årige englænder, for at vise, at hendes historiske VM-sejre over Ted Evetts og Mensur Suljovic ikke var tilfældige.

Glen Durrant massiv favorit

Det er dog de færreste, der for alvor forventer, at Fallon Sherrock har udsigt til en sejr i sin Premier League-debut, hvor hun får hård modstand i skikkelse af den tredobbelte BDO-verdensmester, Glen Durrant, der lagde ud med en 7-3 sejr over Michael Smith, da der sidste torsdag blev taget hul på en ny sæson i Premier League.

Læs også: Statistik: Premier League-spillernes gennemsnit ved weekendens Players Championship-turneringer

Foruden Michael Smith, så indledte også både Daryl Gurney og Peter Wright sæsonen med et nederlag, og vil derfor være desperate efter en sejr i aften, med henblik på ikke at blive isoleret i bunden af tabellen.

Du kan som altid læse en optakt til alle aftenens Premier League kampe her nedenfor. Kampene kan i øvrigt ses live på både TV3 Sport og Viaplay fra klokken 20.00.


Rob Cross vs. Nathan Aspinall

Efter en ringe afslutning på 2019-sæsonen, kunne Rob Cross i sidste uge glæde sig over et gennemsnit på 100,10, samt et enkelt point mod formstærke Gerwyn Price. Og selvom Cross var foran 6-3, og på den baggrund burde have hevet en sejr i land, så må det trods alt have været betryggende for den tidligere verdensmester, at han ikke tabte sin fjerde TV-kamp i træk.

Spørgsmålet er så, om Cross kan fortsætte de positive takter i aften, hvor han møder Nathan Aspinall, der sprudler af selvtillid efter weekendens suveræne sejr på Players Championship-touren.

Læs også: Nathan Aspinall laver 9-darter og vinder Players Championship 2

Med et samlet gennemsnit på 100,42 over alle weekendens 11 kampe, viste 28-årige Aspinall, at han er i strålende form netop nu. Læg dertil, at den dobbelte VM-semifinalist har besejret Rob Cross de sidste to gange, de har mødtes, alt imens Cross, til trods for sidste uges fornuftige præstation, har kæmpet med formkurven de seneste måneder. Meget tyder i den forbindelse på, at Aspinall henter sin tredje sejr i træk over ‘Voltage’.

Bud på resultat: Nathan Aspinall vinder 7-5

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Nathan Aspinall vinder (71%, 15 Stemmer)
 • Rob Cross vinder (24%, 5 Stemmer)
 • uafgjort (5%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 21

Indlæser ... Indlæser ...

Gerwyn Price vs. Michael Smith

Ting går ofte hurtigt i sportens verden, og dart er i den forbindelse ingen undtagelse. Det er således ikke mere end et par måneder siden, at Gerwyn Price blev betragtet som den naturlige førsteudfordrer til Michael van Gerwen, efter han for andet år i træk vandt Grand Slam og i øvrigt spillede sig i finalen ved både European Championship og Players Championship Finals.

Titlen som MVG’s førsteudfordrer er nu faldet over på Peter Wright, hvilket paradoksalt nok kan blive en fordel for Price. Den 34-årige waliser kan således være taknemmelig for, at forventningerne til ham er faldet en smule, til trods for at han fortsat er særdeles velspillende. Det viste han blandt andet i weekenden, hvor han spillede sig i finalen ved søndagens Players Championship-turnering.

Også Michael Smith viste fornuftige takter i weekenden, og indledte da også 2020 med en finaleplacering ved Masters. Til gengæld endte sidste uges Premier League-runde med et skuffende 3-7 nederlag til Glen Durrant, der placerer den tidligere VM- og Premier League-finalist i bunden af tabellen.

Det er ikke gode nyheder for ‘Bullyboy’, der om nogen kan betegnes som en spiller, der er afhængig af sin selvtillid. Derfor kan det risikere at blive dyrt for englænderen, hvis ikke han tager minimum ét point i aften. Med Smiths forhistorie taget i betragtning, er spørgsmålet dog, om han ikke allerede nu har lagt så meget pres på sig selv forud for aftenens kamp mod ‘The Iceman’, at han risikerer at underpræstere. I så fald kan han forvente at tabe til Gerwyn Price for fjerde gang i træk.

Bud på resultat: Gerwyn Price vinder 7-4

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Gerwyn Price vinder (61%, 11 Stemmer)
 • Uafgjort (22%, 4 Stemmer)
 • Michael Smith vinder (17%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 18

Indlæser ... Indlæser ...

Gary Anderson vs. Peter Wright

Peter Wright er tilbage som nummer to på verdensranglisten, og Gary Anderson lader til at være tilbage i noget der minder om topform. Skotsk dart er med andre ord i gode hænder netop nu, og de to verdensmestre må da også unægteligt betegnes som favoritter til at genvinde deres titel, når der til sommer tages hul på World Cup of Darts.

I aften er de to 49-årige koryfæer dog ikke på hold, men mødes i stedet i en direkte duel for 47. gang i deres karrierer. I den forbindelse kan Anderson glæde sig over den statistiske overhånd, idet han er noteret for 26 sejre, hvilket er otte mere end Wright, alt imens to kampe er endt uafgjort.

De seneste fem indbyrdes opgør er imidlertid faldet ud til Wrights fordel, og man skal derfor helt tilbage til september 2018, for at finde Andersons seneste sejr over sin landsmand. Fire af de fem sejre fandt dog sted i 2019, der var en særdeles svær sæson for Anderson, der havde adskillige problemer med sin ryg.

Læs også: Gary Anderson triumferede ved årets første Players Championship-turnering

Rygskaderne lader nu til (7, 9, 13) at være fortid for ‘The Flying Scotsman’, og baseret på de seneste ugers resultater så er intet afgjort på forhånd. Så selvom Wright i skrivende stund lader til at være en anelse mere stabil end sin landsmand, så er der meget der tyder på, at aftenens tredje kamp kan risikere at blive en tæt en af slagsen.

Bud på resultat: 6-6

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Uafgjort (50%, 8 Stemmer)
 • Peter Wright vinder (31%, 5 Stemmer)
 • Gary Anderson vinder (19%, 3 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 16

Indlæser ... Indlæser ...

Glen Durrant vs. Fallon Sherrock

Queen of the Palace, Sherrock of Nottingham og Darting Darling. Jo, jo, kært barn har som bekendt mange navne, og Fallon Sherrock er ingen undtagelse.

Med eller uden den massive popularitet, så er det dog svært at forestille sig, at den 25-årige englænder vil kunne snyde Glen Durrant for en sejr – også selvom ‘Duzza’ endnu ikke har vist sig fra sin bedste side i 2020. Præstationerne har dog været særdeles solide, og på et niveau, hvor Sherrock ikke forventes at kunne følge med over et længere format.

Som det var tilfældet ved VM, hvor Sherrock som bekendt besejrede både Ted Evetts og Mensur Suljovic, så kan Sherrock dog glæde sig over, at hun ikke lader til at lade sig ryste af den massive opmærksomhed, hun udsættes for, hver gang hun går på scenen. Opmærksomheden kan til gengæld blive negativ for Durrant, der må forventes at møde buh-råb fra start til slut, idet publikum vil gøre alt hvad de kan, for at hjælpe Sherrock på vej til endnu et historisk resultat. Publikumspresset til trods, så bør Durrant dog vinde kampen relativt overbevisende.

Bud på resultat: Glen Durrant vinder 7-2

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Glen Durrant vinder (59%, 10 Stemmer)
 • Fallon Sherrock vinder (29%, 5 Stemmer)
 • Uafgjort (12%, 2 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 17

Indlæser ... Indlæser ...

Daryl Gurney vs. Michael van Gerwen

Alle kritikerne af Michael van Gerwen blev i dén grad gjort til skamme, da han i sidste uge indledte Premier League-sæsonen med en særdeles stærk præstation mod Peter Wright, hvor han med en 7-5 sejr sikrede sig revanche efter VM-nederlaget.

I weekendens Players Championship-turneringer viste MVG så endnu engang fornuftige takter, til trods for relativt tidlige nederlag Brendan Dolan og Jamie Hughes. Præstationerne var dog svingende, og vi mangler derfor fortsat at se den tredobbelte verdensmester tilbage i topform.

Det samme må i dén grad siges om Daryl Gurney, der har fået en særdeles dårlig start på 2020, hvor han lagde ud med at tabe sin første kamp ved Masters, efterfulgt af et nederlag til Gary Anderson sidste torsdag. De kedelige resultater nåede så et nyt niveau i den forgangne weekend, hvor Gurney tabte allerede i anden runde ved begge Players Championship-turneringer, og endte med et skuffende gennemsnit på blot 85,92 over alle fire kampe.

Gurney kan dog forsøge at finde trøst ved, at han har vundet tre af sine seneste fem TV-kampe mod Michael van Gerwen. Formkurven taget i betragtning, må den statistik imidlertid forventes at blive udlignet i aften.

Bud på resultat: Michael van Gerwen vinder 7-3

Hvad bliver resultatet af kampen?

 • Michael van Gerwen vinder (88%, 14 Stemmer)
 • Daryl Gurney vinder (6%, 1 Stemmer)
 • Uafgjort (6%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 16

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*