Michael van Gerwen i storform besejrer Peter Wright på Premier Leagues åbningsaften

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen var i storform, da han torsdag aften fik sin revanche mod verdensmesteren.

Michael van Gerwen var i storform, da han torsdag aften besejrede Peter Wright 7-5 på Premier Leagues åbningsaften, og dermed fik sin revanche efter nederlaget i VM-finalen nytårsdag.

Det var i høj grad lukkeprocenterne der adskilte de to spillere, idet den hollandske verdensmester ramte den yderste ring på syv ud af sine ni forsøg. Det indebar blandt andet to lukkere på 106, samt en enkelt på 120 og sågar en 144-lukker.

Til sammenligning ramte Wright blot sine doubler på fem ud af 14 forsøg, hvilket blev dyrt allerede i kampens indledning.

Verdensmesteren spillede sig ganske vist foran 0-2, men unyttede ikke, at han var bedst i nedspillet i de næste tre legs, og derfor burde have været foran 0-5. De missede muligheder betød i stedet, at Michael van Gerwen sikrede sig en tvivlsom føring på 3-2.

Herfra fulgte de to spillere hinanden frem til stillingen 5-5. Herfra faldt Wrights spil dog fuldstændig fra hinanden, alt imens ‘MvG’ afgjorde kampen med en 14-darter efterfulgt af en 15-darter mod udlæg. Den femdobbelte Premier League-vinder lod sig dermed notere for et fornemt gennemsnit på 104,13, til trods for at det var hans blot anden TV-kamp efter at have skiftet pile fra XQMax til Winmau.

Debutsejr til Durrant

Forud for Michael van Gerwens imponerende sejr, var det imidlertid Michael Smith og Glen Durrant der åbnede Premier League-sæsonen med deres sjette indbyrdes opgør, hvor det i den forbindelse lykkedes Durrant at sikre sig karrierens tredje sejr over ‘Bullyboy’.

Med en lukkeprocent på intet mindre end 77,78% var det i høj grad doublerne der blev den afgørende faktor i Durrants debutkamp som fast Premier League-spiller.

Efter de første fem legs var stillingen 2-3 til Durrant, men Smith var alligevel noteret for et gennemsnit små 10 point højere end sin modstander. Missede doublepile blev dog afgørende for Smith, der var i Premier League finalen i 2018.

Anderson tilbage med sejr

I aftenens anden kamp fik Gary Anderson et perfekt comeback til Premier League, efter han sidste år måtte melde afbud som konsekvens af sin rygskade.

Foran tusindvis af ældevilde landsmænd i P&J Live Arena i Aberdeen vandt den dobbelte verdensmester således 7-5 over irske Daryl Gurney.

‘The Flying Scotman” var ellers i overhængende fare for at komme bagud 3-5, men efter Gurney havde misset otte doublepile, fik Anderson i stedet udlignet til 4-4, hvorefter han vandt tre af de næste fire legs i henholdvis 13, 12 og 12 dart.

Nathan Aspinall med uskøn sejr over John Henderson

Ligesom Glen Durrant, så kunne Nathan Aspinall også glæde sig over en sejr i sin debut som fast Premier League-spiller.

Den forsvarende UK Open-vinder besejrede således skotske John Henderson, der igen i år var tildelt en rolle som challenger i Premier League.

Foruden en bemærkelsesværdig walk-on, så var der dog ikke noget der fungerede for den folkekære publikumsfavorit, der endte med et skuffende gennemsnit på blot 81,93 i sit 7-3 nederlag.

Dermed formåede John Henderson ikke at leve op til sidste års fornemme bedrift, hvor han spillede uafgjort mod Michael van Gerwen. Omvendt spillet Nathan Aspinall sig op på en foreløbig delt førsteplads i tabellen.

Price og Cross deler i porten

Aftenens sidste kamp endte med sæsonens første uafgjort resultat, idet Gerwyn Price kæmpede sig tilbage fra 4-6 til 6-6.

Til trods for gennemsnit på 95,86 og 100,1 sad man ikke med fornemmelsen af, at de to spillere var nær så velspillende, som statistikkerne gav udtryk for. Særligt i kampens indledende fase havde Price og Cross svært ved at finde rytmen, men blev sidenhen spillet varme.

En fornem 130-lukker til stillingen 6-5 efterfulgt at en 13-darter mod udlæg sikrede i sidste ende Gerwyn Price en enkelt point.


Resultater fra Premier League – første runde
Michael Smith (95,41) 3-7 (95,01) Glen Durrant
Gary Anderson (94,71) 7-5 (91,65) Daryl Gurney
Michael van Gerwen (104,1) 7-5 (97,71) Peter Wright
Nathan Aspinall (89,19) 7-3 (81,93) John Henderson
Gerwyn Price (95,86) 6-6 (100,1) Rob Cross

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*