Nathan Aspinall laver 9-darter og vinder Players Championship 2

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Nathan Aspinall vandt i dag karrierens anden Players Championship-titel.

Med et turneringsgennemsnit på 102 fordelt over syv kampe vandt Nathan Aspinall i dag karrierens anden Players Championship-titel, da han i finalen ved søndagens turnering besejrede Premier League-rivalen Gerwyn Price 8-3.

Det er første gang siden september 2018, at 28-årige Aspinall vinder en Players Championship-titel. I mellemtiden har han dog også kunnet fejre to semifinaleplaceringer ved VM og den samlede sejr ved UK Open sidste år.

Ni-darter i rekordkamp

Mens Nathan Aspinall viste solide takter allerede i lørdagens turnering, hvor han til trods for et gennemsnit på 100,1 tabte 1/8-finalen til Jeff Smith, så var englænderen i sprudlende form gennem hele søndagens turnering, hvor han som nævnt blev noteret for et samlet turneringsgennemsnit på 102.

Særligt kvartfinalesejren over Peter Wright var bemærkelsesværdig. Med et gennemsnit på intet mindre end 117,5, besejrede Aspinall således verdensmesteren 6-4, alt imens Wright selv snittede 113,7. Dermed slog de to spillere rekorden for det højeste registrerede kombinerede gennemsnit i PDC nogensinde. Undervejs i kampen lavede Aspinall i øvrigt en ni-darter, mens kun et enkelt af kampens legs blev lukket i over 14 dart.

Gary Anderson ude efter første runde

Næste Players Championship-turnering spilles allerede på lørdag, og her vil Aspinall forsøge at undgå samme skæbne som Gary Andersons gennemgik i dag.

‘The Flying Scotsman’ tabte således allerede i første runde ved dagens turnering, idet Steve Beaton trak det længste strå med en 6-5 sejr. Dermed formåede Anderson ikke at bygge videre lørdagens turneringssejr.

Læs også: Gary Anderson triumferede ved årets første Players Championship-turnering

Heller ikke Michael van Gerwen vil være tilfreds med søndagens turnering. Efter at have tabt blandt de sidste 32 i lørdagens turnering, tabte han i dag til Jamie Hughes i 1/8-finalen, efter at have leveret en middelmådig præstation.

Du kan se de afgørende resultater fra årets anden Players Championship-turnering her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.


Kvartfinaler
Gabriel Clemens (82,4) 6-2 (82,8) Jamie Hughes
Nathan Aspinall (117,5) 6-4 (113,7) Peter Wright
Dirk van Duijvenbode (90,0) 6-4 (88,7) Ross Smith
Gerwyn Price (106,1) 6-0 (93,2) Mickey Mansell

Semifinaler
Nathan Aspinall (103,2) 7-0 (99,7) Gabriel Clemens
Gerwyn Price (94,5) 7-4 (93,1) Dirk van Duijvenbode

Finale
Nathan Aspinall (101,3) 8-3 (97,3) Gerwyn Price

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*