Dansk Dart Union og WDF aflyser VM 2021

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Danmarks værtskab af WDF’s World Cup udsættes til 2023.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Tilbage i oktober 2017 var der stor begejstring i Dansk Dart Union, da det dengang lykkedes forbundet at sikre sig værtskabet for WDF’s World Cup i 2021.

Men i dag, godt og vel tre et halvt år senere, må Henrik Vestbo, Carsten Jeppesen og resten af DDU’s initiativtagende bestyrelsesmedlemmer erkende, at de kommer til at vente yderligere et par år, før VM-værtskabet kan blive en realitet. Således skriver WDF på deres hjemmeside, at verdensforbundet har valgt at aflyse alle landsholdsturneringer i 2021.

Aflysningerne får også konsekvens for Ungarns værtskab af ungdoms EM, der nu flyttes til 2022. Det er dermed andet år i træk, at EM for juniorer ikke bliver afholdt.

Aflysningerne af de respektive turneringer sker selvsagt som en konsekvens af coronapandemien. Tidligere på året måtte Dansk Dart Union ligeledes aflyse Nordic Cup og udskyde Denmark Open/Masters. Begge turneringer blev også aflyst i 2020.

Selvom de danske arrangører unægtelig vil være skuffede over, at det danske værtskab nu udskydes til 2023, så kan Dansk Dart Union og deres samarbejdspartnere imidlertid trøste sig ved, at de nu får god mulighed for at forberede sig til det forestående VM på dansk jord.

DDU havde oprindeligt planlagt, at Nordic Cup og Denmark Open/Masters skulle have været grundlag for at tilegne sig erfaring forud for VM-værtskabet, men eftersom begge turneringer har været enten aflyst eller udskudt i 2020 og i år, har det derfor ikke været muligt. Hvis verdenssituationen tillader det, vil forbundet dog kunne se frem til at afholde Denmark Open/Masters i både 2022 og 2023 forud for WDF’s World Cup. Derudover er det endnu ikke udelukket, at Denmark Open/Masters kan afholdes senere i år.

Rettelse 10:42: Opdateret med oplysningen om, at Denmark Open/Masters i 2021 endnu blot er udskudt og ikke aflyst, som der ellers fejlagtigt stod i den oprindelige udgave af artiklen.


Læs også:

Interview: Per Laursen taler ud om karrieren og VM i Danmark 2021

Officielt: Danmark bliver vært for VM i 2021

Dansk Dart Union offentliggør: Her er bruttolandsholdene for 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*