Nathan Aspinall og Jonny Clayton mødes i finalen ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Nathan Aspinall (billede) og Jonny Clayton er klar til finalen ved World Matchplay 2023.

Når finalen ved den 30. udgave af majorturneringen World Matchplay indledes i aften klokken 21:15, så vil det være enten engelske Nathan Aspinall eller walisiske Jonny Clayton der skriver sig ind i historiebøgerne som den 12. vinder af Phil Taylor-trofæet.

Mens Nathan Aspinall sikrede sig en plads i finalen med en overbevisende sejr på 17-9 over landsmanden Joe Cullen, så var der væsentligt mere dramatik i Jonny Claytons semifinalesejr på 17-15 over Luke Humphries. Mens Humphries var stærkest i nedspillet, så var Clayton væsentligt mere effektiv på doublerne.

Det er i aften 13. gang, at Nathan Aspinall og Jonny Clayton mødes i et officielt opgør i PDC. Den indbyrdes statistik siger 6-5 i Claytons favør, mens en enkelt kamp er endt uafgjort. Aspinall vandt dog de to finalisters seneste duel, da de mødtes i Premier League tilbage i maj.

For begge spilleres vedkommende er det første gang, at de står i finalen i Winter Gardens i Blackpool. Mens Nathan Aspinall var i kvartfinalen i både 2021 og 2022, så har Clayton aldrig for alvor haft noget at juble over ved World Matchplay, hvor han forud for i år blot havde vundet en enkelt kamp ud af seks mulige.

Skulle Nathan Aspinall vinde finalen, så vil det markere hans anden turneringssejr ved en major, efter han vandt UK Open tilbage i 2019. Til sammenligning har Jonny Clayton vundet fire majors, heriblandt både World Grand Prix og Premier League.

Hvad end det bliver 32-årige Aspinall eller 48-årige Clayton der ender med at løfte Phil Taylor-trofæet og løbe afsted med hovedpræmien på godt og vel 1,7 millioner danske kroner, så kan de begge se frem til at avancere på verdensranglisten efter i aften. Mens Nathan Aspinall er sikret at rykke en enkelt placering frem som nummer otte, så vil Clayton ligeledes rykke en enkelt plads frem som nummer seks. Begge finalister vil dog kunne rykke helt op som nummer fem på verdensranglisten, såfremt de vinder søndagens finale.

Finalen ved World Matchplay begynder klokken 21:15 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport.


Se/gense højdepunkterne fra semifinalerne ved World Matchplay 2023:


World Matchplay 2023 – resultater
Lørdag 22. juli
Semifinaler
Nathan Aspinall (95,26) 17-9 (91,22) Joe Cullen
Jonny Clayton (98,92) 17-15 (95,86) Luke Humphries


World Matchplay 2023 – kampprogram
Søndag 23. juli (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Finale
Nathan Aspinall v Jonny Clayton


Læs også:

Noa-Lynn van Leuven bliver den første transkvinde ved en TV-turnering i PDC

I aften afgøres semifinalerne ved World Matchplay

Benjamin Drue Reus skal spille Modus Super Series


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*