Luke Humphries fuldendte storslået comeback ved World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Luke Humphries var bagud 6-9, inden han til sidst besejrede Dirk van Duijvenbode 14-12 ved World Matchplay.

Det er kun lidt under en måned siden, at Luke Humphries og Dirk van Duijvenbode stod overfor hinanden i finalen ved Europa Tour-turneringen European Darts Matchplay. Her løb 28-årige Humphries med sejren, men måtte dog overleve fire matchpile undervejs i finalen.

Igen onsdag aften kunne ‘Cool Hand Luke’ så ånde lettet op, efter han havde besejret sin hollandske rival 14-12 i 1/8-finalen ved World Matchplay. Ikke nok med at Dirk van Duijvenbode undervejs i kampen var foran 9-6, så fik sidste års kvartfinalist også en enkelt matchpil på double 16, inden Luke Humphries kynisk udlignede til 10-10.

Herefter fulgtes de to 1/8-finalister ad frem til stillingen 12-12, hvor det endelig lykkedes Humphries at bringe sig foran og sidenhen afgøre kampen på double 19. Dermed er den femdobbelte Europa Tour-vinder for første gang i karrieren videre til kvartfinalen i Winter Gardens, hvor han på fredag møder australske Damon Heta.

Damon Heta ydmygende Brendan Dolan

Netop Damon Heta havde tidligere på aftenen uddelt øretæver til nordiske Brendan Dolan. ‘The Heat’ vandt således hele 11-1 over Dolan, der ellers havde sendt Michael van Gerwen ud af turneringens første runde.

Onsdagens øvrige sejrsherrer blev Jonny Clayton og Ryan Searle, der hver især besejrede de to tidligere Matchplay-vindere Dimitri Van den Bergh og Peter Wright. Dermed står det nu endegyldigt klart, at der skal findes en ny vinder af Phil Taylor-trofæet, eftersom alle tidligere vindere nu er ude af turneringen. Foruden Van den Bergh og Wright så havde også James Wade, Gary Anderson og Rob Cross tidligere vundet majorturneringen i Blackpool.

World Matchplays to første kvartfinaler spilles i aften fra klokken 21 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport. Du finder en oversigt over onsdagens resultater og sendeplanen for World Matchplays kvartfinaler længere nede i artiklen.


Se/gense højdepunkterne fra onsdagens 1/8-finaler ved World Matchplay 2023:


World Matchplay 2023 – afgørende resultater
Onsdag 19. juli
Anden runde
Damon Heta (95,68) 11-1 (89,08) Brendan Dolan
Jonny Clayton (101,90) 11-6 (93,49) Dimitri Van den Bergh
Ryan Searle (95,22) 11-8 (91,90) Peter Wright
Luke Humphries (95,17) 14-12 (93,04) Dirk van Duijvenbode


World Matchplay 2023 – kampprogram
Torsdag 20. juli 

Kvartfinaler (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Joe Cullen v Daryl Gurney
Chris Dobey v Nathan Aspinall

Fredag 21. juli
Kvartfinaler (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Ryan Searle v Jonny Clayton
Damon Heta v Luke Humphries


Læs også:

Women’s World Matchplay 2023: Her er lodtrækning, kampprogram og sendeplan

Joe Cullen sendte favoritten ud af World Matchplay

Benjamin Drue Reus skal spille Modus Super Series


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*