Suveræne Luke Humphries genvandt European Darts Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC

Luke Humphries kan for andet år i træk kalde sig vinder af European Darts Matchplay.

I sidste sæson var den tidligere UK Open-finalist Luke Humphries kongen af PDC’s Europa Tour, hvor han dengang brillerede ved at vinde hele fire ud af sæsonens i alt 13 turneringer.

Igen i år har ‘Cool Hand Luke’ vist et højt niveau på European Touren, hvor han forud for weekendens European Darts Matchplay havde optrådt i fire ud af ni mulige finale – til gengæld havde han sin første Europa Tour-sejr i 2023 til gode.

Den ærgerlige finalestatistik fik imidlertid et brat ophør søndag aften, hvor Luke Humphries besejrede Dirk van Duijvenbode 8-7 i finalen ved European Darts Matchplay. Duijvenbode brændte ellers selv fire matchpile i kampen, inden 28-årige Humphries kunne slå til og sikre sig hovedpræmien på godt og vel 260.000 danske kroner.

Generelt var Luke Humphries i et forrygende spilhumør hele weekenden. Efter en indledende 6-1 sejr over Marko Kantele fulgte englænderen op med sejre på 6-3 og 6-2 over Stephen Bunting og Nathan Aspinall, hvor han i begge kampe snittede over 109.

I semifinalen skulle der så en ny pragtpræstation til mod en veloplagt James Wade. ‘The Machine’ spillede således selv med et suverænt gennemsnit på 109,12, men Humphries, der selv snittede 105,57, formåede alligevel at sikre sig en sejr på 7-5.

Den efterfølgende finale viste sig at være væsentligt mere nervebetonet, og gennemsnittene krøb derfor kun lige op omkring 92. Til gengæld var der drama fra start til slut, inden Luke Humphries altså til sidst kunne løfte European Darts Matchplay-trofæet for anden gang i træk.

Næste turnering i PDC-kalderen spilles mellem den 7.-8. juli, hvor World Series-turneringen Poland Darts Masters afholdes for første gang. Her vil Luke Humphries være blandt PDC’s otte udvalgte spillere.


Se/gense højdepunkterne fra de afgørende kampe fra European Darts Matchplay:


European Darts Matchplay – afgørende resultater
Søndag 2. juli

Tredje runde
Raymond van Barneveld 6-5 Ryan Searle
Joe Cullen 6-4 Ryan Joyce
Michael Smith 6-4 Josh Rock
Dirk van Duijvenbode 6-0 Dimitri Van den Bergh
James Wade 6-2 Rob Cross
Gian van Veen 6-2 Martin Schindler
Nathan Aspinall 6-3 Danny Noppert
Luke Humphries 6-3 Stephen Bunting

Kvartfinaler
Joe Cullen 6-4 Raymond van Barneveld
Dirk van Duijvenbode 6-4 Michael Smith
James Wade 6-3 Gian van Veen
Luke Humphries 6-2 Nathan Aspinall

Semifinaler
Dirk van Duijvenbode 7-6 Joe Cullen
Luke Humphries 7-5 James Wade

Finale
Luke Humphries 8-7 Dirk van Duijvenbode


Læs også:

53 nationer deltager ved WDF’s World Cup i Esbjerg

Luke Humphries sendte Michael van Gerwen ud af Grand Slam of Darts

Velspillende Benjamin Drue Reus vandt første spillerunde i Dansk Dart Superliga


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*