Joe Cullen sendte favoritten ud af World Matchplay

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Joe Cullen sendte tirsdag aften Gerwyn Price ud af World Matchplay.

På en aften med flere store overraskelser lykkedes det i går verdensranglistens nummer 14 Joe Cullen at sende forhåndsfavoritten Gerwyn Price ud af det igangværende World Matchplay. Det skete på bagkant af en sejr på 13-11, hvor Price selv havde en enkelt matchpil på rød bull.

Selvom Gerwyn Price dominerede kampen i nedspillet, så missede den tidligere verdensmester adskillige pile på doublerne. Her var Joe Cullen væsentligt mere effektiv, og sluttede da også kampen med en imponerende lukningsprocent på 59,1, da han ramte doublerne på 13 af sine i alt 22 forsøg.

Det er blot anden gang i karrieren, at Joe Cullen er videre til kvartfinalerne ved World Matchplay. Her møder han nordiske Daryl Gurney, der selv leverede en iøjnefaldende overraskelse tirsdag aften.

Gurney, der var i semifinalen ved World Matchplay i både 2017 og 2019, besejrede således formstærke Gary Anderson 11-4, til trods for at Anderson sluttede kampen med et fornemt gennemsnit på 102,47. Daryl Gurney leverede selv en fuldendt præstation, der blandt andet indebar et gennemsnit på 104,43 og 11 succesfulde doublepile på bare 16 forsøg.

Verdensmesteren i knæ

Gerwyn Price og Gary Anderson var dog ikke de eneste favoritter, der i går måtte forlade Winter Gardens efter anden runde. Også verdensmesteren Michael Smith måtte til tælling, da han tabte 11-7 til landsmanden Chris Dobey. Dermed er Chris Dobey for første gang i karrieren videre til kvartfinalen ved World Matchplay.

Blandt de sidste otte kan 33-årige Dobey se frem til et opgør mod landsmanden Nathan Aspinall, der selv besejrede sidste års UK Open-vinder Danny Noppert med cifrene 11-9. Dermed er Aspinall for tredje år i træk i kvartfinalen ved World Matchplay, hvor han dog endnu aldrig har stået i en semifinale.

Men turneringens tre helt store favoritter, Michael van Gerwen, Gerwyn Price og Michael Smith, nu er ude af World Matchplay, så peger bookmakerne nu på Luke Humphries som ny favorit i Blackpool.

De sidste 1/8-finaler ved PDC’s næststørste ranglisteturnering spilles onsdag aften. Du finder en oversigt over kampprogram og sendeplan længere nede i artiklen.


Se/gense højdepunkterne fra tirsdagens 1/8-finaler ved World Matchplay:


World Matchplay 2023 – resultater
Tirsdag 18. juli
Anden runde
Daryl Gurney (104,43) 11-4 (102,47) Gary Anderson
Nathan Aspinall (98,07) 11-9 (91,68) Danny Noppert
Joe Cullen (100,31) 13-11 (94,33) Gerwyn Price
Chris Dobey (98,24) 11-7 (99,81) Michael Smith


World Matchplay 2023 – kampprogram
Onsdag 19. juli

Anden runde (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Brendan Dolan v Damon Heta
Jonny Clayton v Dimitri Van den Bergh
Peter Wright v Ryan Searle
Luke Humphries v Dirk van Duijvenbode

Tirsdag 20. juli
Kvartfinaler (21:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
Joe Cullen v Daryl Gurney
Chris Dobey v Nathan Aspinall


Læs også:

Michael van Gerwen i stor skuffelse: Taber første kamp ved World Matchplay

Benjamin Drue Reus skal spille Modus Super Series

De danske VM-drømme brast i Riga


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*