Trods 9-darter: Gerwyn Price er ude af VM – Michael Smith er ny favorit

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael Smith besejrede sent søndag aften Gerwyn Price i VM’s kvartfinale. Den tidligere VM-finalist er nu bookmakernes nye favorit i kampen om VM-trofæet.

Michael Smith er bookmakernes nye favorit ved PDC’s verdensmesterskab. Det sker, efter at den 31-årige englænder sent lørdag aften sendte den regerende verdensmester, Gerwyn Price, ud af Alexandra Palace med et nederlag på 5-4.

Gerwyn Price leverede ellers en fornem indsats, men en 9-darter undervejs og et samlet gennemsnit på 99,57 var alligevel ikke nok mod Michael Smith, der selv endte med et gennemsnit på 101,94. Dermed er Michael Smith nu noteret for et samlet turneringsgennemsnit på intet mindre end 100,54, efter sine sejre over Ron Meulenkamp, William C’ Connor, Jonny Clayton og Gerwyn Price.

Se/gense Gerwyn Prices 9-darter ved VM her:

Michael Smith kan nu forberede sig på et semifinaleopgør mod landsmanden James Wade, der spilles søndag aften klokken 20:40. Vinder han den, vil han være i karrierens anden VM-finale. Sidst det skete var i 2019, hvor han dog tabte opgøret til Michael van Gerwen. Herudover har Smith også optrådt i finalen ved turneringer som Premier League, World Matchplay og Masters, men har fortsat sin første store TV-turnering til gode. Til sammenligning står James Wade noteret for 10 majortitler i sin karriere.

Peter Wright besejrede Callan Rydz

Også 2020-verdensmesteren, Peter Wright, er videre til semifinalerne ved dette års verdensmesterskab. ‘Snakebite’ var ellers bagud 0-2 i sæt mod blot 23-årige Callan Rydz, men fik sidenhen vendt kampen, og vandt i sidste ende kampen  5-4. Kampens sidste sæt endte ellers med en tie-break, hvor Wright afgjorde kampen med 4-2 i legs.

Peter Wright er nu klar til sin fjerde VM-semifinale i karrieren, hvor han møder landsmanden Gary Anderson. Også den semifinale spilles søndag aften, umiddelbart efter opgøret mellem Michael Smith og James Wade.

Mens bookmakerne nu peger på Michael Smith som den nye VM-favorit, så forudsiger de også, at Peter Wright bliver hans modstander i finalen. Det er i den sammenhæng små marginaler, der adskiller de to spilleres favoritstatus.

VM’s semifinaler afgøres som nævnt i aften, mens finalen spilles mandag aften. Inden da kan du her nedenfor danne dig et overblik over resultaterne af VM’s kvartfinaler og søndagens kampprogram og sendeplan. Du kan også læse mere om resultaterne af lørdagens første kvartfinaleresultater her.

Se/gense højdepunkterne fra lørdagens sene kvartfinaler her:


VM – resultater
Lørdag 1. januar
Eftermiddagsprogram
2x Kvartfinaler

James Wade (86,50) 5-0 (86,67) Mervyn King
Gary Anderson (96,32) 5-2 (94,42) Luke Humphries

Aftensprogram
2x Kvartfinaler

Peter Wright (99,75) 5-4 (97,80) Callan Rydz
Gerwyn Price (99,57) 4-5 (101,94) Michael Smith


VM – kampprogram
Søndag 2. januar
Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Max sender live fra 20:30.
2x Kvartfinaler

Peter Wright v Callan Rydz
Gerwyn Price v Michael Smith


Læs også:

Video: Se Gerwyn Prices 9-darter mod Michael Smith

James Wade og Gary Anderson er videre til semifinalerne ved VM

Top 10: De mest læste artikler på Dartnyheder.dk i 2021

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*