Danmark fuldendte overraskelsen: Møder skrækmodstander i anden runde

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Jonas Hunold

Med en lukning på 92 sendte Vladimir Andersen Danmark videre til anden runde ved World Cup of Darts. Her kan det danske landshold se frem til et opgør mod turneringsfavoritterne fra Wales.

Danmark var på forhånd tildelt titlen som den åbenlyse underdog i “dødens gruppe” ved det igangværende World Cup of Darts i tyske Frankfurt.

Sent fredag aften fuldendte det danske landshold bestående af Tour Card-indehaveren Vladimir Andersen og den 24-årige debutant Benjamin Drue Reus dog en bemærkelsesværdig overraskelse, og er på den baggrund videre til anden runde ved PDC’s landsholdsturnering.

Efter torsdagens 4-2 sejr over Østrig var den danske duo fredag eftermiddag tilskuere til opgøret mellem Østrig og USA. Her sejrede Østrig 4-2, og Danmark kunne dermed sikre sig videre avancement ved at vinde minimum tre legs mod amerikanske Leonard Gates og Jules van Dongen.

Og det skulle vise sig at være kærkomment, for Danmark måtte tage til takke med et nederlag på 4-3 til USA.

Vladimir Andersen viste nerver af stål

Amerikanerne var indledningsvist foran 2-0, og herfra var der ikke meget der tydede på, at Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus skulle kæmpe sig tilbage i opgøret. Kampen vendte dog på en tallerken, og danskerne fik i en nervøs affære bragt sig tilbage på stillingen 2-2, inden Vladimir Andersen sikrede videre dansk avancement med en sublim lukning på 92.

Gates og van Dongen fik efterfølgende udlignet til 3-3, hvorefter Benjamin Drue Reus missede to matchpile, inden Gates afgjorde kampen med en lukning på 112.

Den amerikanske sejr var dog som bekendt ikke nok til at ændre på udfaldet af gruppe F, hvor Danmark altså løb afsted med førstepladsen.

Møder Wales i anden runde

Umiddelbart efter konklusionen på gruppe F blev der foretaget en lodtrækning til World Cup-turneringens anden runde. Her blev Danmark trukket op af posen af den tidligere tredobbelte verdensmester John Part, hvilket resulterede i et forestående opgør mod førsteseede Wales.

Wales er udråbt som de største titelfavoritter ved World Cup of Darts, og er igen i år repræsenteret af den tidligere verdensmester Gerwyn Price og den tidligere Premier League-vinder Jonny Clayton. De to topspillere er placeret som henholdsvis nummer fire og syv på PDC’s verdensrangliste.

Såfremt Danmark taber lørdagens 1/8-finaler til Wales, så vil Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus dog fortsat kunne glæde sig over en samlet præmiesum på godt og vel 78.500 danske kroner.

Kampen mellem Danmark og Wales spilles lørdag aften klokken 19, og vil kunne ses live på PDC.tv og Viaplay.


World Cup of Darts 2023 – kampprogram
Lørdag 17. juni
Eftermiddagsprogram (13:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay

Anden runde
Frankrig v Sydafrika
Sverige v Canada
Australien v Kroatien
Skotland v Fillipinerne

Aftensprogram (19:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay
Anden runde

Wales v Danmark
England v Letland
Holland v Belgien
Polen v Tyskland


Læs også:

Efter vanvidsdebut: ‘Det er den bedste kamp, jeg nogensinde har spillet’

Kæmpe overraskelse: Benjamin Drue Reus strålede i dansk sejr over Østrig ved World Cup of Darts

Vladimir Andersen til Dartnyheder.dk: ‘Med det rigtige held så vinder vi gruppen’


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*