Eventyret er slut: Danmark ude af World Cup of Darts efter nederlag til mægtige Wales

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Jonas Hunold

Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus er ude af dette års World Cup of Darts. Danskerne tabte 2-8 til andenseedede Wales.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Det var på forhånd beskrevet som en kamp mellem David og Goliat, da det danske landshold lørdag aften skulle forsøge at fortsætte eventyret ved World Cup of Darts mod titelfavoritterne fra Wales.

Den danske duo bestående af Tour Card-indehaveren Vladimir Andersen og den 24-årige debutant Benjamin Drue Reus måtte dog erkende, at opgaven blev for stor mod Gerwyn Price og Jonny Clayton, der indtager henholdsvis fjerde- og syvendepladsen på PDC’s verdensrangliste.

Efter en optimal start bragte Danmark sig ganske vist foran 1-0, men herfra satte waliserne sig fuldstændigt på opgøret. Kampen endte med cifrene 8-2 til Wales, der dermed er videre til kvartfinalerne i Frankfurt. Her møder Price og Clayton det svenske landshold, der tidligere på dagen besejrede Canada 8-5.

Vladimir Andersen viste høj klasse

Mens både Gerwyn Price og Jonny Clayton spillede op til deres sædvanlige niveau, så lykkedes det slet ikke Benjamin Drue Reus at ride videre på den utrolige præstation i danskernes indledende sejr over Østrig i gruppespillet. Fynboen sluttede således kampen med et individuelt gennemsnit på 66,5, hvilket var betydeligt under landsholdsspillerens sædvanlige bundniveau.

Bedre gik det for Vladimir Andersen, der var tilbage som den startende spiller, efter at Benjamin Drue Reus havde overtaget udlægget i gruppenederlaget til USA. 34-årige Andersen endte med et imponerende gennemsnit på 95, og noterede sig desuden for to 180’ere. Den sidste affødte sågar en anerkendende hilsen fra en tydeligt veltilpas Gerwyn Price.

Guldet afgøres søndag

Mens Vladimir Andersen og Benjamin Drue Reus nu må nøjes med at følge resten af World Cup-turneringen som tilskuere, så er Wales altså med blandt de sidste otte nationer, der søndag skal spille de afgørende kampe ved hold-VM.

Mens Wales indtager favoritrollen, så spillede Frankrig, Sverige, Skotland samt sidste års vindere fra Australien sig også videre til kvartfinalerne tidligere lørdag eftermiddag. I skrivende stund mangler tre 1/8-finaler fortsat at blive afgjort, inden alle kvartfinalister er på plads.


Læs også:

Danmark fuldendte overraskelsen: Møder skrækmodstander i anden runde

Efter vanvidsdebut: ‘Det er den bedste kamp, jeg nogensinde har spillet’

Kæmpe overraskelse: Benjamin Drue Reus strålede i dansk sejr over Østrig ved World Cup of Darts


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*