James Wade og Gary Anderson er videre til semifinalerne ved VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gary Anderson er videre til semifinalen ved PDC’s verdensmesterskab for syvende gang i karrieren.

James Wade og Gary Anderson er som de første spillere videre til semifinalerne ved PDC’s verdensmesterskab.

Mens fjerdeseedede James Wade komfortabelt besejrede Mervyn King 5-0, så var Gary Anderson involveret i et væsentligt mere underholdende opgør mod Luke Humphries, som sidste års VM-finalist vandt 5-2.

Kampen mellem ‘The Flying Scotsman’ og ‘Cool Hand Luke’ var dog tættere, end cifrene antyder. Humphries vandt således 15 legs i kampen, mens Anderson vandt 16. Den skotske, dobbelte verdensmester var dog kynisk på de afgørende doubler, og lavede undervejs fire lukninger over 100.

Mens James Wade nu er klar til sin fjerde VM-semifinale i karrieren, så er det syvende gang ved PDC’s verdensmesterskab, at Gary Anderson står tilbage blandt de sidste fire spillere. Anderson har herudover optrådt i fem finaler, hvoraf han har vundet to – til sammenligning har 38-årige Wade aldrig spillet sig i en VM-finale, til trods for at ‘The Machine’ er noteret for 10 majortitler.

Hvilke spillere James Wade og Gary Anderson møder i deres respektive semifinaler afgøres i aften. Her står Peter Wright først overfor blot 23-årige Callan Rydz, inden Gerwyn Price møder Michael Smith i VM’s sidste kvartfinale. Vinderen af sidstnævnte opgør møder James Wade i VM’s første semifinale.

Du kan se en oversigt over eftermiddags kvartfinaleresultater her nedenfor, hvor du også finder programmet og sendeplanen for aftenens kampe.


VM – resultater
Lørdag 1. januar
Eftermiddagsprogram
2x Kvartfinaler

James Wade (86,50) 5-0 (86,67) Mervyn King
Gary Anderson (96,32) 5-2 (94,42) Luke Humphries


VM – kampprogram
Lørdag 1. januar
Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay. TV3 Sport sender live fra 20:30.
2x Kvartfinaler

Peter Wright v Callan Rydz
Gerwyn Price v Michael Smith


Læs også:

Top 10: De mest læste artikler på Dartnyheder.dk i 2021

Michael van Gerwen: ‘Jeg er skuffet, forvirret og sur’

MVG svarer Gerwyn Price igen: ‘Han har for høje tanker om sig selv’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*