VM-finalen er klar: Gerwyn Price møder Gary Anderson

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price og Gary Anderson er klar til finalen ved PDC’s verdensmesterskab. Her ses de i finalen ved Grand Slam i 2018.

Det bliver walisiske Gerwyn Price og skotske Gary Anderson der søndag aften mødes i finalen ved PDC’s verdensmesterskab.

Mens Gerwyn Price besejrede Stephen Bunting 6-4 i lørdagens første semifinale, så fulgte Gary Anderson op med en sejr på 6-3 over Dave Chisnall. Dermed kan Price glæde sig over at være den første waliser nogensinde, der spiller sig i VM-finalen i PDC, alt imens Gary Anderson nu har muligheden for at vinde sin tredje VM-titel i karrieren.

Foruden titlen som verdensmester, så har 35-årige Price nu også muligheden for at overtage førstepladsen på verdensranglisten. Såfremt ‘The Iceman’ vinder finalen, så vil han med andre ord vippe Michael van Gerwen af pinden, efter at hollænderen ellers har toppet verdensranglisten siden januar 2014.

For Gary Andersons vedkommende, så vil en sejr betyde, at han vil rykke op som nummer fire på verdensranglisten. Hvis han taber, vil han rykke op som nummer otte, efter at han indtog en placering som nummer 13 forud for VM.

Statistisk set har Gary Anderson overtaget på Gerwyn Price. Anderson har således vundet otte ud af de to spilleres 15 indbyrdes opgør. Price kan dog trøste sig ved, at han har vundet de seneste to indbyrdes kampe, der begge foregik i Premier League-regi tilbage i august og september.

Det mest berømte opgør mellem de to rivaler var dog finalen ved Grand Slam i 2018, hvor Price vandt et dramatisk opgør 16-13. Undervejs i kampen var Anderson tydeligt frustreret over Prices jubelbrøl, hvilket kulminerede med, at Anderson midt i kampen skubbede til Price. Anderson blev sidenhen tildelt en advarsel af PDC, alt imens Price senere fik tildelt en bøde på 180.000 kroner som straf for sin opførsel i henholdsvis sin kvartfinalesejr over Simon Whitlock og finalen mod Anderson. Siden da har de to spillere aldrig for alvor lagt rivalisereingen bag dem, og det er ingen hemmelighed, at de to rivaler ikke er på julekort med hinanden.

Gerwyn Price vil alt andet lige være bookmakernes favorit forud for VM-finalen. Lykkes det ham at gå hele vejen, så vil han i øvrigt blive den femte walisiske verdensmester i historien. Alle foregående walisiske VM-titler er dog vundet i BDO af henholdsvis Leighton Rees (1978), Richie Burnett (1995), Mark Webster (2008) og Wayne Warren (2020).

Foruden titlen som verdensmester og det dertilhørende Sid Waddell-trofæ vil vinderen af VM-finalen blive tildelt en præmiecheck på godt og vel fire millioner danske kroner.

VM-finalen spilles søndag aften og vil kunne ses live på Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport fra klokken 20:30.


Resultater VM – Lørdag 2. januar
Semifinaler

Gerwyn Price (100,92) 6-4 (96,38) Stephen Bunting
Gary Anderson (100,03) 6-3 (98,57) Dave Chisnall


Kampprogram VM – Søndag 3. januar
Finale (20:30) – Viaplay, PDC.tv og TV3 Sport

Gerwyn Price v Gary Anderson


Læs også:

Hvem skal spille Premier League 2021? Her er kandidaterne

Gerwyn Price tildelt bøde på 180.000 kroner efter Grand Slam of Darts

Barry Hearn: Anderson og Price risikerer at blive straffet

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*