Barry Hearn: Anderson og Price risikerer at blive straffet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Man skal nok ikke forvente, at Gerwyn Pice og Gary Anderson vil være på julekort i år.

Gerwyn Price og Gary Anderson risikerer at blive straffet ovenpå deres respektive optrædener undervejs i søndagens finale ved Grand Slam of Darts. Det siger PDC’s formand, Barry Hearn, i et interview med Sky Sports. I samme ombæring opfordrer han imidlertid til besindighed, og glæder sig over den ekstra omtalte som kampen har resulteret i.

LÆS OGSÅ: Gerwyn Price: Gary Anderson kan ikke håndtere mig

– Det ligger udenfor mit ansvarsområde. Du taler med mig som en fan af sporten, og som en der er aktiv i den kommercielle del af darten. Det er en opgave, der er op til DRA (Darts Regulation Authority, PDC’s disciplinærudvalg, red.), udtaler Hearn, der desuden bekræfter, at netop DRA er igang med en undersøgelse af sagen.

– Vi ønsker at se passion, men det er op til DRA at svare på, om Gerwyn Price overskred grænsen med sin jubel, og om der var tale om usportslig optræden.

Også Gary Anderson er ifølge Barry Hearn i risiko for at blive tildelt en straf.

– Han overtrådte helt sikkert reglerne – det er ikke tilladt at træde ind i eksklusionszonen bag ved ocheen, inden den anden spiller har taget sine pile ud af skiven, fortæller Hearn, om en episode hvor Gary Anderson var trådt ind i den sorte eksklusionszone og puffede til Gerwyn Price, for at få ham til at gå over og hente sine pile, fremfor at juble.

Præcis hvilke straffe der vil være på tale overfor Gerwyn Price og Gary Anderson vælger Barry Hearn ikke at udtale sig om, men han tager alligevel bladet fra munden vedrørende eventuelle udtalelser fra DRA.

– Skal man for fremtiden tilføje en ekstra person på scenen med dommer-kapacitet? Det kunne meget vel være en af anbefalingerne fra DRA, forudsiger Barry Hearn.

– Vi vil vente indtil DRA er klar med deres observationer og anbefalinger, hvorefter vi som hovedorganisation vil følge dem, tilføjer han.

Undervejs i interviewet, som du i øvrigt kan se nederst i artiklen, giver Barry Hearn dog implicitte indikationer af, hvad han mener om affæren.

– Det at juble er helt sikkert ikke et tabu. I virkeligheden opfordrer vi nærmere til det (…) Det gode ved det hele er, at de kommer til at spille mod hinanden igen, hvor der vil være både spænding og atmosfære, udtaler Hearn undervejs, inden han afslutter interviewet med følgende ord i forbindelse med DRA’s ventede anbefalinger:

– Jeg har det store håb, at sund fornuft vil være bestemmende (for DRA’s afgørelse, red.).

Er du fan af Gerwyn Prices optræden på scenen ved de store TV-turneringer?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*