Raymond van Barneveld annoncerer karrierestop efter VM 2020

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

En legende takker af – VM 2020 bliver Raymond van Barnevelds sidste turnering.

“Alt godt kommer til en ende.”

Således indleder den femdobbelte verdensmester, Raymond van Barneveld, et opslag på sin Twitter-profil, hvor den nu 51-årige hollænder annoncerer sit karrierestop. Således vil 2019 markere den sidste aktive sæson som professionel dartspiller, efter en karriere som indtil nu har budt på fire VM-titler i BDO og en enkelt i PDC. Dermed er Raymond van Barneveld én af blot tre spillere, som har vundet minimum fem VM-titler. En rekord han deler med Eric Bristow (5) og Phil Taylor (16).

“I over 35 år har jeg konkurreret i toppen af dartsporten, både med op- og nedture, fem VM-titler og en masse andre trofæer. Jeg har set mange lande og mødt en masse mennesker. Denne sport har givet mig alt hvad jeg har kunnet håbe på, og det vil jeg altid være taknemmelig for. Men jeg har besluttet at 2019 vil blive mit sidste år som professionel dartspiller. Jeg håber at se alle mine fans igen næste år, og at jeg får mulighed for at sige farvel, før jeg ligger pilene på hylden,” skriver Raymond van Barneveld i en pressemeddelelse.

Dermed vælger Raymond van Barneveld at gå i fodsporene på sin mangeårige rival, Phil Taylor, der ligeledes annoncerede sit karrierestop forud for sin sidste sæson.

Det har de seneste år været offentligt kendt, at Raymond van Barneveld, der før sin professionelle dart-karriere arbejdede som postbud, har været diagnosticeret med diabetes, hvilket efter hollænderens eget udsagn har været en hæmsko for at kunne holde kræfter og koncentration gennem længere turneringer og PDC’s tætpakkede turneringsprogram. I et interview med PDC’s “Darts Show”, udtaler han:

– Næste år vil være mit 35. år som dartspiller på topplan, og det vil også blive mit sidste.

Jeg har gjort op med mig selv, at jeg ikke kan følge med mere. Jeg ved, hvad jeg kan præstere, men det er bare ikke blevet forløst de sidste tre-fire år, udover de gange jeg har vundet World Cuppen med Michael (van Gerwen, red.).

– Jeg vinder ikke turneringer længere, og jeg ved ikke hvorfor, men der er også sket en hel del i mit privatliv, mens jeg har bemærket, at min krop heller ikke er på 100% længere. Jeg har ikke viljen, motivationen eller fysikken til at køre på længere.

– Jeg er en vinder, det er hvad jeg lever af. Jeg løfter trofæer, men jeg kan ikke mere. Måske er der fortsat et par titler gemt i mig, og det ville være fantastisk, men jeg kan ikke gøre det hver weekend længere.

– Jeg ønsker ikke at min karriere skal løbe ud i sandet, hvilket er årsagen til, at jeg har truffet beslutningen om at stoppe karrieren ved slutningen af næste sæson, afslutter han.

Barnevelds seneste individuelle turneringssejr fandt sted i World Series-regi, hvor han vandt Hong Kong Masters i september 2015. Den seneste rangliste-titel skal findes helt tilbage i oktober 2013 ved et Players Championship-event.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*