Eventyret fortsætter: Raymond van Barneveld er i semifinalen ved Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Taylor Lanning

Raymond van Barneveld er i sin første semifinale ved en rangliste-major siden VM 2017. Det sker efter han fredag aften besejrede verdensranglistens nummer et, Gerwyn Price, i kvartfinalen ved Grand Slam of Darts.

Det bliver ikke i år, at den forsvarende vinder af Grand Slam of Darts, Gerwyn Price, kommer ikke til at løfte Eric Bristow-trofæet for fjerde gang i karrieren. Det står klart, efter den walisiske verdensetter fredag aften tabte 16-13 til Raymond van Barneveld i turneringens kvartfinaler.

Dermed er 55-årige Barneveld klar til sin første semifinale ved en rangliste-major i PDC siden den 1. januar 2017, hvor han dengang tabte i VM-semifinalen til Michael van Gerwen.

Afhængig af resultaterne af de resterende kampe ved årets Grand Slam of Darts så står Raymond van Barneveld desuden til at rykke hele 16 placeringer frem på verdensranglisten. I skrivende stund indtager han således en plads som nummer 34, mens han gik ind til turneringen som nummer 50.

I den forestående semifinale, der spilles på søndag, vil Raymond van Barneveld skulle møde den dobbelte VM-finalist Michael Smith, der selv leverede en fornem præstation i sin dramatiske 16-15 sejr over landsmanden Joe Cullen. Dermed er ‘Bullyboy’ videre til karrierens tredje semifinale ved Grand Slam.

De to sidste kvartfinaler ved Grand Slam of Darts spilles i aften fra klokken 20 og vil kunne ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport. Du kan danne dig et overblik over fredagens resultater og lørdagens kampprogram længere nede i artiklen.

Se/gense højdepunkterne fra fredagens kvartfinaler ved Grand Slam of Darts:


Grand Slam of Darts 2022 – resultater
Fredag 18. november
Kvartfinaler

Michael Smith (100,11) 16-15 (98,13) Joe Cullen
Raymond van Barneveld (99,64) 16-13 (101,78) Gerwyn Price


Grand Slam of Darts 2022 – kampprogram
Lørdag 19. november
Kvartfinaler (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport (sidstnævnte fra 20:25)

Nathan Aspinall v Alan Soutar
Michael van Gerwen v Luke Humphries


Læs også:

Raymond van Barneveld tror fortsat på, at han kan vinde VM

Efter vanvidsfinale: Michael Smith vinder tredje Players Championship-titel i træk

Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld taler ud om deres rivalisering forud for Premier League opgør

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*