Michael van Gerwen vinder German Darts Championship efter dramatisk finale

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen vandt i dag karrierens 27. Europa Tour Titel.

Forinden finalen ved German Darts Championship havde Michael van Gerwen vundet 25 legs og blot tabt ét enkelt. Faktisk havde modstanderne sammenlagt blot haft seks forsøg på en double. På den baggrund kunne verdensranglistens nummer 28, James Wilson, da også tage en pæn ære ud af finalen ved sæsonens tiende Europa Tour-turnering, til trods for at måtte tage til takke med et nederlag på 8-6.

Michael van Gerwen fik ellers hurtigt etableret sig en solid føring på både 3-0 og 5-1, men et fornemt comeback af den tidligere nummer et på BDO’s verdensrangliste, kombineret med en række missede doublepile af van Gerwen, betød, at spændingen af opgøret var intakt ved stillingen 7-6, inden MvG med en 11-darter afgjorde turneringen med en lukker på 87.

I starten af finalen gjorde James Wilson sig bemærket med flere uheldige springere, som ellers kunne have været de marginaler, der skulle til, for at have ændret slagets gang. I sidste ende var det dog Michael van Gerwen, som fuldt fortjent løb af sted med sin 27. Europa Tour-titel i karrieren.

På trods af nederlaget kan James Wilson glæde sig over at have optrådt i karrierens hidtil første Europa Tour finale. På trods af en udmærket sæson, havde den 46-årige englænder endnu ikke spillet sig i en finale i indeværende sæson, som indtil nu har budt på en enkelt semifinale og fire kvartfinaler på Pro-Touren.

Næste Europa Tour afgøres allerede i næste weekend, hvor Michael van Gerwen på hjemmebane skal forsøge at sikre sig sæsonens ottende Europa Tour-titel ved Dutch Darts Championship.

Resultaterne fra dagens kampe kan ses her nedenfor.

1/8-delsfinaler
Rob Cross 6-4 Michael Rasztovits
Mensur Suljovic 6-2 Darren Webster
James Wilson 6-3 Robert Thornton
Ron Meulenkamp 6-4 Michael Smith
Adrian Lewis 6-5 Daryl Gurney
Joe Cullen 6-5 Jan Dekker
Dave Chisnall 6-4 Terry Jenkins
Michael van Gerwen 6-0 Martin Schindler

Kvartfinaler
Mensur Suljovic 6-2 Rob Cross
James Wilson 6-2 Ron Meulenkamp
Joe Cullen 6-1 Adrian Lewis
Michael van Gerwen 6-1 Dave Chisnall

Semifinaler
James Wilson 7-4 Mensur Suljovic
Michael van Gerwen 7-0 Joe Cullen

Finale
Michael van Gerwen 8-6 James Wilson

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*