Michael van Gerwen lavede 9-darter og vandt World Series of Darts Finals

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kelly Deckers/PDC

Michael van Gerwen vandt søndag sin anden store TV-titel i 2023.

Hvad end man kategoriserer World Series of Darts Finals som en major eller ej, så var Michael van Gerwen åbenlyst i godt humør, da han søndag aften vandt World Series-tourens sæsonafslutning for femte gang i karrieren. Det skete foran et tætpakket hjemmebanepublikum i Amsterdam.

34-årige van Gerwen indledte World Series of Darts Finals med en middelmådig præstation i sin indledende sejr på 6-4 over irske William O’Connor. I turneringens kvartfinale var hollænderen dog i forrygende spilhumør, da han med et gennemsnit på 103,91 besejrede en velspillende Dimitri Van den Bergh.

Den tredobbelte verdensmester var ikke mindre imponerende, da han i semifinalen vandt 11-10 over verdensranglistens nummer seks, Luke Humphries. Her lavede ‘MvG’ sågar en 9-darter i kampens andet leg, hvilket var hans niende 9-darter på TV i karrieren.

Se Michael van Gerwen lave en 9-darter mod Luke Humphries ved World Series of Darts Finals.

I den efterfølgende finale var der aldrig for alvor tvivl om udfaldet af kampen, eftersom World Matchplay-vinderen Nathan Aspinall spillede langt under niveau. Verdensranglistens nummer fem lod generelt til at have svært ved at finde en rytme i opgøret, og sluttede da også finalen med et skuffende gennemsnit på bare 83,57.

Du kan se de afgørende resultater fra World Series of Darts Finals her nedenfor. Næste turnering i PDC-kalenderen bliver Hungarian Darts Trophy, der begynder nu på fredag. Her får danske Vladimir Andersen debut på Europa Touren.


World Series of Darts Finals – afgørende kampe
Søndag 17. september
Kvartfinale

Luke Humphries (98,00) 10-2 (93,28) Rob Cross
Michael van Gerwen (103,91) 10-8 (99,52) Dimitri Van den Bergh
Nathan Aspinall (97,79) 10-5 (92,37) Keegan Brown
Peter Wright (93,64) 10-6 (95,07) Raymond van Barneveld

Semifinaler
Michael van Gerwen (100,42) 11-10 (96,31) Luke Humphries
Nathan Aspinall (90,35) 11-9 (90,76) Peter Wright

Finale
Michael van Gerwen (96,16) 11-4 (83,57) Nathan Aspinall


Læs også:

Benjamin Drue Reus misser 9-darter, men er videre til finaledagen ved Modus Super Series

Podcast: Interview med Benjamin Drue Reus

Kæmpe resultat: Vladimir Andersen kvalificerer sig til Europa Touren


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*