Endnu et VM-afbud: Dave Chisnall trækker sig fra verdensmesterskabet

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

14. seedede Dave Chisnall er blevet tvunget til at trække sig fra VM efter en positiv Covid-19 test.

Dave Chisnall trækker sig fra VM, efter han er blevet testet positiv for Covid-19, skriver PDC på deres hjemmeside. Dermed går Luke Humphries videre til fjerde runde uden kamp.

Dave Chisnall var 14. seedet ved det igangværende verdensmesterskab, og var i semifinalen for et år siden. Chisnall skulle havde mødt Humphries onsdag aften, men den kamp er altså aflyst. I stedet kan Humphries nu forberede sig på et opgør mod Chris Dobey i VM’s 1/8-finaler. Netop Dobey gik selv videre til VM’s fjerde runde, efter Michael van Gerwens VM-afbud.

41-årige Chisnall er den tredje spiller der trækker sig fra VM efter en positiv Covid-19 test. Således har også Vincent van der Voort og førnævnte Michael van Gerwen været tvunget til at trække sig.

Stiller spørgsmål ved VM’s legitimitet

På de sociale medier er flere darteksperter, journalister og spillere nu for alvor begyndt at udtrykke deres bekymring for udviklingen ved VM, og flere frygter, at de mange afbud vil få konsekvenser for verdensmesterskabets legitimitet og omdømme.

Den regerende verdensmester, Gerwyn Price, skrev i går på sin Instagram-profil, at han føler, at VM er blevet devalueret, efter Vincent van der Voort og Michael van Gerwen måtte trække sig.

Efter Dave Chisnalls afbud har den engelske dartjournalist Phill Barrs reageret ved at spørge, hvornår afbuddene bliver “for meget”. På nuværende tidspunkt er der dog ingen indikationer på, at PDC overvejer at aflyse eller omlægge det igangværende VM.

Den engelske dartjournalist for LiveDarts, Jay Shaw, stiller spørgsmål, hvornår man kan begynde at argumentere for, at VM enten skal udskydes, aflyses eller om man skal nulstille verdensranglisten.


Læs også:

Peter Wright og Rob Cross imponerede efter Michael van Gerwens mareridtsexit

Michael van Gerwen: ‘Jeg er skuffet, forvirret og sur’

Michael van Gerwen ude af VM efter positiv Covid-19 test

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*