Succes for Adrian Lewis – vinder sin første titel i næsten to år

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Adrian Lewis vandt i dag sin første titel siden april 2017, da han besejrede Raymond van Barneveld i finalen ved Players Championship 8.

Man skulle næsten tro at kalenderen sagde 2009, og ikke 2019, da det viste sig, at søndagens finale ved sæsonens ottende Players Championship-turnering skulle afgøres mellem Adrian Lewis og Raymond van Barneveld. For til trods for at Lewis og Barneveld er den henholdvis femte og ottende mest vindende spiller i PDC’s historie, så er det samtidig henholdvis to og fem år siden, at de hver især vandt deres seneste rangliste-turnering.

Raymond van Barneveld har som bekendt haft en svær start på sin sidste sæson som professionel dartspiller, hvilket først og fremmest kommer til udtryk ved den foreløbige bundplacering i Premier League-tabellen, men i øvrigt også ved den stærkt marginale succes på ProTouren. Derfor var det da også en overraskelse af de større, da det alligevel lykkedes den femdobbelte verdensmester at vinde sine første seks kampe, og dermed spille sig i sin første rangliste-finale siden september 2015. Til sammenligning har Lewis optrådt i 11 finaler i samme periode.

Desværre for Barneveld, så var det da også Lewis der dominerede søndagens finale. Ganske vist formåede Barneveld at spille sig foran 2-3, efter at have været bagud 2-0, men herefter var der ikke mange chancer overladt til hollænderen, idet 34-årige Lewis vandt fem legs i træk, hvilket altså var nok til at sikre en sejr på 8-3. Lewis endte i øvrigt med et finalegennemsnit på 101,1, hvilket da også var et godt stykke højere end Barneveld, der blev noteret for et gennemsnit på 95,2.

På en dag hvor en række profiler, heriblandt Michael van Gerwen, Rob Cross og Mensur Suljovic, havde meldt afbud, startede Lewis sin jagt på karrierens 26. titel med en overbevisende 6-0 sejr over den tidligere VM-finalist, Mark Dudbridge, inden den tidligere Lakeside-vinder, Mark Webster, blev besejret 6-1.

Blandt de sidste 32 sikrede Lewis sig så en sejr på 6-3 over formstærke Glen Durrant, inden Luke Woodhouse og Vincent van der Voort begge blev besejret 6-2.

I semifinalen leverede Lewis så sin absolut bedste præstation, da han med et gennemsnit på intet mindre end 110,2 sikrede sig en komfortabel sejr på 7-1 over Jonny Clayton. Foruden semifinalen og finalen, så havde Lewis ellers fundet vej til de sidste fire på bagkant af en række svingende præstationer, med gennemsnit der bølgede mellem 88,6-97,0. Også Barneveld havde været svingende undervejs til finalen, og måtte da også overleve adskillige matchpile i sin kamp mod Zoran Lerchbacher i turneringens anden runde. I både fjerde og femte runde lykkedes det imidlertid Barneveld at snitte både 101,1 og 101,6, hvilket vidner om, at topniveauet fortsat kan bide skeer med verdenstoppen.

Blandt dagens tabere, så havde Gary Anderson endnu en dårlig dag på kontoret, da han måtte forlade turneringen allerede efter første runde. En anelse bedre gik det for Peter Wright og Daryl Gurney, der begge nåede frem til anden runde, alt imens gårsdagens vinder, Dave Chisnall, ligeledes skuffede med et nederlag allerede i sin første kamp.

LÆS OGSÅ: Dave Chisnall henter sæsonens anden titel ved Players Championship 7

Du kan finde samtlige resultater fra Players Championship 8 her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*