Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld taler ud om deres rivalisering forud for Premier League opgør

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Russell Pritchard

Torsdag aften mødes Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld for 14. gang i Premier League-sammenhæng.

Torsdag aften mødes Hollandsk dartsports ubetinget mest succesfulde dartspillere hinanden i årets 12. Premier League runde. Det er 54. gang at verdensranglistens nuværende nummer ét og 12 møder hinanden i officiel sammenhæng, mens det er 14. gang i Premier League. Ikke overraskende fører Michael van Gerwen begge indbyrdes statistikker. Mens det overordnet er blevet til 34 sejre, én uafgjort og 18 nederlag, så er det i alt blevet til otte sejre i Premier League, fire nederlag og én uafgjort. Endnu mere suverænt ser det ud, når man kigger på de seneste 13 indbyrdes opgør, hvoraf Michael van Gerwen har vundet de 11.

Måske netop derfor, betegner Michael van Gerwen da også sig selv som den naturlige favorit frem mod torsdagens indbyrdes opgør foran et udsolgt hollandsk publikum i storbyen Rotterdam. Det udtaler den hollandske verdensetter til SkySports, hvor de to rivaler bliver konfronteret overfor en række andre interessante spørgsmål:

Hvordan vinder du over din modstander torsdag aften? 

Michael van Gerwen: Jeg vil besejre ham som jeg plejer at gøre, når jeg møder andre spillere. Jeg vil bare spille mit bedste spil, og forsøge at præstere så godt som muligt på dagen, holde mit fokus kørende og forsøge at lave nogle gode scorer og gode lukninger på de rigtige tidspunkter.

Raymond van Barneveld: Det er ikke nemt at spille mod ham her i Holland. Som jeg også sagde til den hollandske presse, så er man ideelt set nødt til at have hele det hollandske publikum bag sig, men nu vil det kun være halvdelen. 50 % vil være på Michaels side, og 50 % på min, og det er ikke hvad man ønsker. Hvis du spiller på hjemmebane, så ønsker du at have hele publikummet bag dig. Mig og ‘Mike’ er ikke glade for, at vi skal møde hinanden.

Hvordan bliver atmosfæren i Rotterdam?

MVG: Rotterdam bliver fantastisk for os begge. Det er en fænomenal arena fyldt med orange fans, og jeg ser virkelig frem til det. Jeg tror det bliver 50/50, men man kan aldrig vide. De kan heppe på favoritten eller underdogen, det ved man aldrig. Vi ser begge frem til den kamp. Det er en stor kamp for os begge. Det bliver helt sikkert en god kamp at være vidne til.

RVB: Det er svært at sige. De sidste to år jeg har været på scenen, har de (publikum red.) behandlet mig som en konge. De sang ‘Barney Army’, mens de har været klædt i orange. Men nu er det anderledes, eftersom jeg spiller mod min landsmand. Jeg kan ikke vide, om han vil få publikum på hans side eller det bliver på min.

Raymond van Barnevelds Walk-On ved Premier League på hjemmebane i 2016 var en helt særlig en af slagsen.

Er ‘MVG vs. Barney’ det største opgør i dartsporten? 

MVG: Nej, jeg tror det er mig mod Gary Anderson. Han er en bedre spiller end ‘Barney’, og hans top niveau er højere end Raymonds, tror jeg. Vi spiller altid gode kampe mod hinanden. Der er ingen tricks, vi spiller bare dart.

RVB: Det tror jeg ikke, nej. Jeg vil sige, at det er Gary Anderson mod Michael van Gerwen eller Rob Cross mod Michael van Gerwen – det er de vigtigste kampe lige nu. Det er ikke ‘Barneveld mod Van Gerwen’, for jeg er kun nummer 12 på verdensranglisten, og han er nummet ét. Jeg er den eneste i top 12 som ikke vinder turneringer, og jeg har ikke vundet turneringer i fire år nu, så det tror jeg ikke.

Er I gode venner?

MVG: Vi er gode kollegaer. Vi rejser meget sammen, og vi taler meget sammen. Det er ikke sådan, at jeg kommer forbi hans hus for en kop kaffe, men vi enes ret god.

Barney: Vi kommer godt ud af det med hinanden. Vi rejser for det meste sammen, vi griner sammen og går også ud og spiser sammen. ‘Venner’ er et anderledes ord, for vi kommer ikke og mødes i vores private liv. Vi mødes ved en del turneringer, og kommer godt ud af det med hinanden.

Har du nogen sjov historie, du kan fortælle om jer?

MVG: Jeg lagde engang en Instagram-historie op, hvor han sjov under en flyrejse, hvor jeg lagde det op, fordi han snorkede ved siden af mig, hvilket var ret sjovt.

RVB: Vi har det sjovt sammen. Han laver altid sjove jokes når vi rejser til turneringer sammen. Nogle gange når jeg tager en lur, så forsøger han at holde mig vågen, men så gør jeg det samme ved ham. Han er lidt ligesom ‘Dennis the Menace’.

Hvem vinder det hollandske derby?

MVG: Hvad tror du jeg vil svare? Jeg tror jeg vinder, helt sikkert. Hvorfor? Fordi jeg er en bedre dartspiller, og fordi jeg er i bedre form. Jeg har mest selvtillid for tiden, så derfor.

RVB: Hvem ved. Jeg vil sige, at jeg vinder, men han vil sige, at han vinder, og så er der den tredje mulighed, for det kunne også blive en uafgjort. Onsdags aftenkamp mod Simon Whitlock er mere vigtig, for jeg er nødt til at vinde den, for at holde liv i håbet (om at kvalificere mig til top fire, red.). Hvis det resultat er dårligt, så vil sindet sige: ‘Ray, det er slut, du kan ikke nå semifinalerne’. Hvor vigtigt ville det være at slå Michael van Gerwen, hvis der ikke er noget at spille for?

Hvad tror du bliver udfaldet af kampen mellem Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld?

  • Michael van Gerwen vinder (79%, 15 Stemmer)
  • Raymond van Barneveld vinder (16%, 3 Stemmer)
  • Den ender uafgjort (5%, 1 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 19

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*