Efter vanvidsfinale: Michael Smith vinder tredje Players Championship-titel i træk

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Michael Smith har nu vundet tre Players Championship-titler i træk.

Efter en fuldstændig forrygende finale kunne verdensranglistens nummer fire, Michael Smith, tirsdag aften knytte nævnerne som vinder af sæsonens 16. Players Championship-turnering. Triumfen blev fuldendt med en finalesejr på 8-6 over hollandske Dirk van Duijvenbode.

29-årige Duijvenbode var ellers særdeles velspillende i finalen, og noterede sig således for et gennemsnit på 107,29. Den stærke præstation var dog alligevel ikke nok til at besejre 31-årige Smith, der selv endte kampen med et gennemsnit på 105,58.

Samlet set endte Michael Smith med et samlet turneringsgennemsnit på 100,58 efter sejre over Darius Labanauskas (6-4), Lewy Williams (6-1), Nathan Rafferty (6-2), Stephen Bunting (6-4), Andrew Gilding (6-2) og det bare 21-årige stortalent Josh Rock (7-3), inden han i finalen altså besejrede Dirk van Duijvenbode.

I skyggen af afbud: Skriver sig ind i historiebøgerne

Det er tredje gang i træk, at Michael Smith vinder en Players Championship-turnering. Kun Phil Taylor, Dave Chisnall, Robert Thornton og Michael van Gerwen har tidligere præsteret en tilsvarende sejrsstime.

Forud for tirsdagens Players Championship-turnering er det dog værd at nævne, at flere profiler havde valgt at melde afbud inden turneringsstart. Det gælder blandt andre Gerwyn Price, Michael van Gerwen, Jonny Clayton, James Wade, Joe Cullen, Ryan Searle og Callan Rydz.

Dagens resultater rykker ikke for alvor ved toppen af verdensranglisten, hvor Michael Smith fortsat er placeret som nummer fire. Til gengæld rykker Dirk van Duijvenbode to pladser frem som nummer 14.

Dansk Vladimir Andersen var også i aktion ved dagens Pro Tour, men tabte 6-5 i første runde til hollandske Niels Zonneveld. 33-årige Andersen sluttede kampen med et gennemsnit på 81,64, hvilket var det 118. højeste af samtlige 127 deltagende spillere.

Vladimir Andersen får en ny mulighed for oprejsning på PDC’s Pro Tour, når han i morgen deltager ved Players Championship 17. Onsdagens turnering begynder allerede klokken 12 dansk tid, og kan følges live på DartConnect. Udvalgte kampe vil herudover kunne ses live på PDC.tv.