Max Hopp sensationel vinder af German Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

Max Hopp leverede søndag en af dartsportens største sensationer, da han foran et udsolgt hjemmebanepublikum gik hele vejen ved German Darts Open.

21-årige Max Hopp leverede sent søndag aften en af dartsportens helt store overraskelser, da den unge tysker på hjemmebane sikrede sig karrierens absolut største sejr, efter at han i finalen ved German Darts Open besejrede Premier League stjernen Michael Smith med cifrene 8-7. Max Hopp er dermed den 21. spiller i historien til at løfte et trofæ på PDC’s Europa Tour, alt imens sejren resulterer i en præmiecheck på godt og vel 185.000 danske kroner.

Sejren ved et af PDC’s mest prestigefulde turneringer kom en anelse ud af det blå, eftersom Hopp – som forud for turneringen var placeret som nummer 48 på PDC’s verdensrangliste – ikke har vist de bedste takter de seneste par sæsoner. Forventningerne var ellers tårnhøje, da den dengang blot 16-årige dartspiller i 2012 formåede at kvalificere sig til PDC’s verdensmesterskab som den næst yngste nogensinde, hvortil han sommeren forinden havde vundet WDF’s europamesterskab for juniorer. Og selvom det siden da er blevet til en sejr ved PDC’s ungdomsverdensmesterskab, så har det længe været et problem for Max Hopp ikke at kunne forløse det åbenlyse potentiale. Et problem som endelig blev gjort til skamme med weekendens turneringssejr foran et udsolgt hjemmepublikum i tyske Saarbrücken.

Lodtrækningen på vejen til den samlede sejr kan ovenikøbet heller ikke anses som en af årsagerne til Hopps sensationelle triumf, tvært imod. Først måtte Hopp torsdag kæmpe sig igennem en tysk kvalturnering, inden han fredag indledte sit togt på scenen med en overbevisende 6-1 sejr over østrigske Zoran Lerchbacher. I lørdagens anden runde leverede han så en smagsprøve på hvad der var i vente, da han overraskende besejrede sidste års vinder af turneringen- og verdensranglistens nummer to Peter Wright med cifrene 6-4.

Herefter blev sidste års to’er så besejret med samme resultat, idet hollandske Benito van de Pas fortsatte sin ringe formkurve. I kvartfinalen var det så Joe Cullens tur til at lide det efterhånden obligatoriske nederlag med et 6-4 resultat til følge, hvorefter den regerende verdensmester Rob Cross blev besejret 7-6 i semifinalen, inden altså at Michael Smith led samme skæbne i finalen med slutresultatet 8-7 i tyskerens favør. Både semifinalen og finalen blev vundet med lukkere på 121 eksekveret på bull’en.

Resultater fra søndagens afgørende kampe kan ses her nedenfor.

Tredje runde
Michael van Gerwen 6-4 Alan Tabern
Ian White 6-0 Dave Chisnall
Mervyn King 6-5 Daryl Gurney
Michael Smith 6-3 Jelle Klaasen
Max Hopp 6-4 Benito van de Pas
Joe Cullen 6-2 Daniel Larsson
Gerwyn Price 6-5 Mensur Suljovic
Rob Cross 6-4 Darren Webster

Kvartfinaler
Ian White 6-2 Michael van Gerwen
Michael Smith 6-5 Mervyn King
Max Hopp 6-4 Joe Cullen
Rob Cross 6-1 Gerwyn Price

Semifinaler
Michael Smith 7-1 Ian White
Max Hopp 7-6 Rob Cross

Finale
Max Hopp 8-7 Michael Smith

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*