Raymond van Barneveld tror fortsat på, at han kan vinde VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Raymond van Barneveld tror fortsat på, at han kan vinde karrierens sjette VM-titel.

Det er efterhånden 15 år siden, at Raymond van Barneveld vandt sin seneste VM-titel, da han besejrede Phil Taylor i den vel nok mest ikoniske VM-finale nogensinde.

Men selvom historien taler imod, at 54-årige Barneveld igen vil stryge til tops ved PDC’s verdensmesterskab, så tror han fortsat på, at han kan vinde karrierens sjette VM-titel. Det fortalte den populære hollænder til pressen, umiddelbart efter han mandag aften besejrede filippinske Lourence Ilagan i første runde i Alexandra Palace.

På pressemødet blev han først spurgt, om han har forventninger til sine egne præstationer ved VM, eller om han går ind til verdensmesterskabet uden pres på sine skuldre.

– Det er et godt spørgsmål. Som jeg sagde tidligere, hvad kan jeg så tillade mig at forvente? Jeg går ind til turneringen som nummer 68 på verdensranglisten. Men du kender mig. Jeg er ‘Ray’. Jeg lever af, at løfter trofæer.

– Men her er et spørgsmål til jer (journalisterne, red.). Hvor mange ud af alle 96 spillere tror I virkelig tror på, at de kan vinde VM? 10? Måske 16? Det er ikke flere end det. Resten kommer bare, for at få del i ranglistepoint og præmiepenge. Men jeg tror fortsat på, at jeg kan. Men man er nødt til at arbejde hårdt, og man er nødt til at tro på det.

– Jeg siger ikke, at jeg løfter trofæet, når VM er slut, for der er en lang vej dertil. Men man er nødt til at starte et sted, og man er nødt til at tro på det, for hvad er ellers pointen i at være her, lød det fra Barneveld, der senest var i VM-finalen i 2009.

Tror du på, at Raymond van Barneveld kan vinde endnu en VM titel?

  • Ja (50%, 16 Stemmer)
  • Nej (50%, 16 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 32

Indlæser ... Indlæser ...

Næste opgave for ‘Barney’ bliver i VM’s anden runde, hvor han på torsdag møder 11. seedede Rob Cross.

Du kan se hele interviewet med Barneveld efter sejren over Lourence Ilagan her nedenfor:


Læs også:

Tilbage med stil: Raymond van Barneveld imponerede i VM-comeback

Barneveld kollapsede ved Super Series – Players Championship-turnering sat på pause

James Wade efter at have råbt modstander i hovedet: ‘Jeg ville vinde for enhver pris’

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*