Tilbage med stil: Raymond van Barneveld imponerede i VM-comeback

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Den femdobbelte verdensmester Raymond van Barneveld er videre til anden runde ved VM efter en sikker sejr over Lourence Ilagan.

Skuffelsen var stor, da Raymond van Barneveld ved VM 2020 tabte sin første kamp med cifrene 3-1 til amerikanske Darin Young. Nederlaget skulle have været ‘Barneys’ sidste professionelle kamp i karrieren, men til stor glæde for hollænderens enorme fanskare valgte den femdobbelte verdensmester at gøre comeback ved februars europæiske Q-School, hvor han som bekendt vandt et Tour Card.

Siden da har der været flere højdepunkter at berette om i Barnevelds comeback til den professionelle scene, og mandag aften kunne ‘Barney’ så skrive endnu et punkt på listen, da han i sikker stil besejrede den filippinske kvalifikationsspiller Lourence Ilagan 3-0. Barneveld leverede et solidt gennemsnit på 96,70, og er nu klar til et opgør mod Rob Cross i anden runde. Kampen mellem de to tidligere verdensmestre spilles på torsdag.

James Wade videre trods sløj forestilling 

Forud for Barnevelds lovende VM-comeback var det første engelske Luke Woodhouse der indtog scenen i Alexandra Palace, hvor han besejrede landsmanden James Wilson 3-1. Resultatet betyder, at Wilson definitivt mister sit Tour Card ved årsskiftet, og at den tidligere World Trophy- og Zuiderduin Masters vinder nu er tvunget til at deltage ved Q-School, hvis han ønsker at holde fast i sin professionelle karriere.

I den efterfølgende kamp fulgte Rusty-Jake Rodriguez i sin storebrors fodspor, da han med en 3-1 sejr over new zealandske Ben Robb bookede sig en plads videre til anden runde, hvor østrigeren på torsdag møder Chris Dobey.

Senere på aftenen lykkedes det fjerdeseedede James Wade at besejre hollandske Maik Kuivenhoven 3-1, og ‘The Machine’ kan derfor gå på juleferie med god samvittighed, inden han skal op imod enten Vincent van der Voort eller Adam Hunt i fjerde runde.

James Wade må dog forventes at skulle hæve niveauet forud for sit næste opgør. Den tredobbelte VM-semifinalist landede således på et særdeles uimponerede gennemsnit på blot 83,74, hvilket er det laveste gennemsnit af en seedet spiller ved det igangværende verdensmesterskab.

VM fortsætter i eftermiddag fra klokken 13:30. Du kan se dagens kampprogram og sendeplan længere nede i denne artikel, hvor du også finder en oversigt over mandagens resultater.

Se/gense højdepunkterne fra mandagens kampe ved VM:


VM – resultater
Mandag 20. december 
3x Første runde, 1x anden runde
Luke Woodhouse (91,52) 3-1 (85,81) James Wilson (R1)
Rusty-Jake Rodriguez (93,86) 3-1 (87,47) Ben Robb (R1)
Raymond van Barneveld (96,70) 3-0 (82,52) Lourence Ilagan (R1)
James Wade (83,74) 3-1 (88,60) Maik Kuivenhoven (R2)


VM – kampprogram
Tirsdag 21. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv og Viaplay (TV3 Sport fra 14:10)
2x Første runde, 2x anden runde

Lewy Williams v Toyokazu Shibata (R1)
Jason Lowe v Daniel Larsson (R1)
Mervyn King v Ryan Joyce (R2)
Dave Chisnall v Mike De Decker (R2)

Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x anden runde

Vincent van der Voort v Adam Hunt (R2)
Michael Smith v Ron Meulenkamp (R2)
Dimitri Van den Bergh v Florian Hempel (R2)
Devon Petersen v Raymond Smith (R2)


Læs også:

Barneveld kollapsede ved Super Series – Players Championship-turnering sat på pause

James Wade efter at have råbt modstander i hovedet: ‘Jeg ville vinde for enhver pris’

Fallon Sherrock er ude af VM, mens suveræne Jonny Clayton brager videre

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*