James Wade efter at have råbt modstander i hovedet: ‘Jeg ville vinde for enhver pris’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

James Wade mener ikke, at han gik over stregen i sin sejr over Seigo Asada.

James Wade vandt sent søndag aften et yderst medrivende opgør mellem ham selv og japanske Seigo Asada. Efter kampen var det imidlertid ikke så meget de sportslige præstationer der dannede rammer om kampens samtaleemne, der i højere grad blev en diskussion af hvorvidt James Wade gik over grænsen i sin jubel da han udlignede til 1-1 i set.

LÆS OGSÅ: Trods kontroversiel opførsel: James Wade videre ved VM – Whitlock er ude

 

James Wade fejrede udligningen ved at råbe Asada direkte ind i ansigtet. Efter kampen stillede Wade op til interview med PDC’s Dan Dawson:

– Jeg spillede ikke godt, så jeg var nødt til at gå til ham.

Når du siger, at du var nødt til at gå til ham, henviser du så til din jubel efter andet set?

– Ja, bestemt. Andet set, tredje set, fjerde set og femte set. Han kan få, kan han, og det vigtigste for mig var, at vinde for min søn.

Der er naturligvis meget på spil ved William Hill World Championship, men synes du, at din opførsel, mere specifikt da du råbte ham (Seigo Asada, red.) i ansigtet, er acceptabel på en dartscene?

– Ja, det er blevet gjort mod mig mange gange. Jeg har tabt verdensmesterskabet netop på grund af det. Jeg går til ham, og jeg gjorde det ikke i hans ansigt, sådan som du taler til mit ansigt netop nu. Jeg har oplevet det, der var meget værre, og jeg vil gerne se, hvordan du kan være uenig på det punkt. Eller mener du, jeg tager fejl?

Det er jeg ikke sikker på, James. Det er ikke særlig ofte, at jeg har set nogen råbe en anden direkte op i ansigtet på den måde. 

– Jeg vil gerne vinde. Sådan er det. Jeg ville vinde for enhver pris, og det gjorde jeg. Jeg har ikke villet vinde så meget i lang, lang tid, og jeg føler, at han skulle have vundet. Jeg har ikke tænkt mig, at sidde foran dig, for du er ikke hverken dommer eller jury. Der er spillere, der har vundet turneringer efter at have optrådt meget værre. Og jeg synes faktisk ikke, at jeg opførte mig så dårligt. Jeg svarer kun, fordi du spørger, men jeg er skuffet over mig selv, hvis det virkelig var så slemt, afslutter James Wade.

Det er endnu uvist om James Wades ageren på scenen får konsekvenser. I første omgang kan han imidlertid se frem til på søndag, hvor han møder vinderen af opgøret mellem Jelle Klaasen og Keegan Brown.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*