Trods kontroversiel opførsel: James Wade videre ved VM – Whitlock er ude

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

James Wade (th.) var usædvanligt følelsesladet, da han onsdag aften besejrede japanske Seigo Asada i anden runde ved PDC’s verdensmesterskab.

James Wade er videre til tredje runde ved VM 2019. Det er han, efter en særdeles medrivende kamp mod japanske Seigo Asada, der endte 3-2.

Seigo Asada var ellers i strålende spilhumør, og med et gennemsnit på 97,5 havde han da også langt bedre fat på sine tripler end James Wade, der selv blev noteret for et gennemsnit på 93,57.

Som så mange gange før, så var det imidlertid ikke triplerne der viste sig afgørende for ‘The Machine’, der til gengæld var imponerende kynisk på sine doubler – særligt i kampens sidste set, hvor Wade lukkede på 78, 71, 56 og 86, mens Asada stod ventende på henholdsvis 16, 8, 11 og 141.

Foruden Wades imponerende timing, så vil kampens imidlertid også blive husket for Wades kontroversielle jubel, da han fik udlignet til 1-1 i set. Her fejrede Wade udligningen med et jubelbrøl i hovedet på sin japanske modstander:

Også opførslen efter kampen viste mangel på takt og tone, idet Wade forklarede sin opførsel med følgende:

“Jeg ønskede at såre ham. Jeg ønskede virkelig at såre ham i ansigtet. Det var en fantastisk kamp, men jeg ønskede, at såre ham, og jeg ønskede at gå videre. Jeg gjorde det for min søn og også til dels for England”.

Hvorvidt episoden vil få konsekvenser eller ej, ligger endnu henne i det uvisse. Faktum er imidlertid, at James Wade er videre til tredje runde, hvor han kan se frem til at møde vinderen af opgøret mellem Jelle Klaasen og Keegan Brown.

Mens det lykkedes 35-årige Wade at avancere dybere ind i turneringen, så måtte Simon Whitlock skuffet pakke sine pile sammen, efter en middelmådig indsats i sit overbevisende 0-3 nederlag til engelske Ryan Joyce. Her var det særligt missede doubler der gjorde udslaget, idet Whitlock blot ramte 4 af sine 22 forsøg på sine check-outs. Nederlaget betyder, at Whitlock nu ikke står med nær så gode kort på hånden i forhold til en Premier League-udtagelse, som han gjorde forud for VM. Til gengæld kan Ryan Joyce juble over at være videre til tredje runde ved sin VM-debut i PDC.

Også Michael Smith er videre til turneringens tredje runde, efter han besejrede hollandske Ron Meulenkamp 3-1. Her møder han vinderen af kampen mellem John Henderson og Gabriel Clemens.

Dagens mest imponerende sejr blev imidlertid leveret af den tidligere Premier League-spiller, Kim Huybrechts. Den 33-årige belgier har endnu aldrig formået at få forløst sit potentiale ved VM, hvor han blot en enkelt gang i sine syv foregående forsøg er nået til kvartfinalen. Ovenpå en skuffende sæson, leverede Huybrechts dog sin hidtil bedste VM-præstation, da han med 103,26 i snit besejrede svenske Daniel Larson med 3-0 uden overhovedet at tabe et leg.

Mens Huybrechts altså kunne fejre en fornem præstation, så blev Joe Cullens dårlige VM-statistik yderligere udbygget, idet han leverede en sløv indsats mod nordirske Brendan Dolan, hvilket betyder, at Joe Cullens smalle håb om en debut i Premier League virker til at være slukket.

Bedre gik det imidlertid for irske William O’Connor, der fortsatte sine gode takter fra første runde i sin 3-2 sejr over James Wilson.

Også Nathan Aspinall og Noel Malicdem er videre ved VM, efter deres sejre over de to hollændere Geert Nentjes og Jeffrey de Graaf.

Resultater onsdag 19. december:

Nathan Aspinall (88,42) 3-0 (78,03) Geert Nentjes
Noel Malicdem (85,86) 3-2 (78,52) Jeffrey de Graaf
Brendan Dolan (92,72) 3-0 (85,16) Joe Cullen
Kim Huybrechts (103,26) 3-0 (91,26) Daniel Larsson
William O’Connor (98,73) 3-2 (93,8) James Wilson
Ryan Joyce (90,4) 3-0 (87,63) Simon Whitlock
Michael Smith (94,07) 3-1 (93,81) Ron Meulenkamp
James Wade (93,57) 3-2 (97,5) Seigo Asada

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*