Optakt: I aften afgøres Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Michael Cooper/PDC

James Wade har en enkelt gang tidligere vundet PDC’s Premier League. Det skete i 2009.

Når Premier Leagues finaleaften indledes i aften klokken 21, så vil det være kulminationen på 16 indledende spillerunder, hvor Jonny Clayton sluttede som suveræn nummer et i tabellen, efterfulgt af Michael van Gerwen, James Wade og Joe Cullen på de efterfølgende placeringer.

Det er dermed de fire spillere, der i aften skal afgøre denne sæsons Premier League, efter at hverken Peter Wright, Michael Smith, Gerwyn Price eller Gary Anderson fik tilspillet sig tiltrækkeligt point i forhold til at kvalificere sig til Premier Leagues semifinaler.

Stillingen i Premier League efter de indledende 16 spillerunder:

Premier League table
Foto: PDC

Blandt aftenens fire semifinalister har tre af dem tidligere formået at gå hele vejen. Således lykkedes det i 2009 James Wade at vinde titlen, alt imens han også var i finalen i både 2008 og 2010. Han har dog aldrig været i finalen siden da.

Også Michael van Gerwen har haft fornøjelsen af at stå øverst på sejrsskamlen i Premier League. Faktisk har hollænderen prøvet det hele fem gang i perioden fra 2013-2019, og det er derfor kun Phil Taylor, der med sine seks titler kan prale af at have vundet turneringen flere gange end sin tidligere kollega.

Michael van Gerwen kan udligne Phil Taylor

‘MVG’ har dog ikke været i finalen de seneste to sæsoner, der i stedet har været vundet af Glen Durrant og Jonny Clayton. Sidstnævnte vandt titlen i fjor, og kan i aften blive den blot tredje spiller i historien efter Phil Taylor og Michael van Gerwen, der vinder turneringen to år i træk.

Dermed er Premier League-debutanten Joe Cullen den eneste af aftenens fire semifinalister, der aldrig har kunne skrive Premier League-vinder på CV’et. Tiden vil vise, om det ændrer sig i aften.

Mandag aftens semifinaleprogram indledes i den anledning med opgøret mellem Jonny Clayton og Joe Cullen. De to spillere har mødt hinanden 15 gange tidligere, og selvom Jonny Clayton i aften indtager bookmakernes favoritrolle, så er det Joe Cullen, der fører den indbyrdes statistik med ni sejre mod Claytons seks.

I den efterfølgende semifinale mellem Michael van Gerwen og James Wade er det førstnævnte ‘MVG’, der kan prale af at have vundet hele 48 af de to spilleres 70 foregående indbyrdes opgør. James Wade vandt dog over sin hollandske rival så sent som i lørdags, hvor han ved Nordic Darts Masters i ekspederede den tredobbelte verdensmester ud af Forum i København med et sviende nederlag på 10-4.

Hvem tror du, vinder Premier League 2022?

  • Jonny Clayton (64%, 39 Stemmer)
  • Michael van Gerwen (20%, 12 Stemmer)
  • James Wade (8%, 5 Stemmer)
  • Joe Cullen (8%, 5 Stemmer)
  • Ved ikke (0%, 0 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 61

Indlæser ... Indlæser ...

Premier Leagues finaleaften kan ses live på PDC.tv, Viaplay og PDC.tv fra klokken 21.


Premier Leagues finaleaften – program
Semifinaler (21:00) 

Jonny Clayton v Joe Cullen
Michael van Gerwen v James Wade

Finale


Læs også:

Danmark åbner ballet: Her er kampprogrammet ved World Cup of Darts

Lykkelig Dimitri Van den Bergh sejrede i Forum

Trods drømmestart: Sherrock ude af Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*