Adrian Lewis blandt sejrherrerne på førstedagen ved World Grand Prix

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Adrian Lewis lignede til tider sit gamle jeg, da han mandag aften sendte José de Sousa ud af World Grand Prix.

For to år siden måtte den tidligere dobbelte verdensmester, Adrian Lewis, melde afbud til World Grand Prix grundet en positiv Covid-19 test. Derfor har den 37-årige englænder i år ikke nogle ranglistepoint at forsvare ved den traditionsrige double-ind double-ud turnering, og måske var det blandt årsagerne til, at ‘Jackpot’ mandag aften i momenter lignede den spiller, der fra 2006-2016 var en fast del af verdensranglistens top 10. Under alle omstændigheder fejrede Adrian Lewis sin første deltagelse ved Grand Prix’et i tre år med at besejre verdensranglistens nummer seks, José de Sousa, med cifrene 2-0, og Lewis kan derfor se frem til et opgør mod Chris Dobey i anden runde.

Stille start på turneringen

Forud for Lewis’ sejr var det først polske Krzysztof Ratajski, der kunne juble over videre avancement i Leicester, da den polske ørn vandt 2-0 over engelske Callan Rydz. Rydz var ellers ofte den bedste spiller i nedspillet, men formåede til gengæld slet ikke at udnytte sine muligheder på de afsluttende doubler.

Heller ikke nordirske Brendan Dolan fik meget at juble over mandag aften, da 2011-finalisten tabte 2-0 til Stephen Bunting, der ligesom Adrian Lewis også måtte melde afbud til World Grand Prix for to år siden grundet Covid-19. Dermed fik Bunting en fornuftig start i bestræbelserne på at gentage semifinaleplaceringen fra i fjor, alt imens Dolan ikke har vundet en kamp ved turneringen siden 2016.

Dobey besejrede formsvag Humphries

I det efterfølgende opgør lykkedes det Chris Dobey at besejre en formsvag Luke Humphries 2-0. Humphries har ellers været en af de mest succesfulde spillere i PDC i 2022, hvor han blandt andet har vundet to Players Championship-turneringer og fire titler på Europa Touren. Mandag aften var han dog en skygge af sig selv, og landede således på aftenens laveste gennemsnit på bare 78,31.

Heller ikke Dimitri Van den Bergh eller Dave Chisnall ramte topformen, men det vil førstnævnte formentlig ikke bruge lang tid på at tænke over, eftersom belgieren i et højdramatisk opgør besejrede forrige weekends vinder af Belgian Darts Open i sidste og afgørende leg. Dermed er Dimitri Van den Bergh videre til anden runde for blot anden gang i karrieren, mens det er første gang siden 2014, at Chisnall er ude efter sin første optræden.

Profilerne indtog scenen

I aftenens efterfølgende opgør var det de seedede spilleres tur til at indtage scenen i Morningside Arena. Her indledte Jonny Clayton sit titelforsvar med en 2-0 sejr over Dirk van Duijvenbode, der ellers var udråbt som en potentiel overraskelse ved dette års Grand Prix.

Herefter lykkedes det både Peter Wright og Michael van Gerwen at vinde med cifrene 2-0. Det skete efter sejre over henholdsvis Kim Huybrechts og Gary Anderson. Dermed er det første gang nogensinde, at Gary Anderson taber sin første kamp ved både UK Open, World Matchplay og World Grand Prix i samme sæson.

World Grand Prix fortsætter tirsdag aften, hvor de sidste otte kampe i første runde skal afgøres. Kampene kan ses live på PDC.tv og Viaplay fra klokken 20.

Se/gense højdepunkterne fra mandagens kampe ved World Grand Prix her:


World Grand Prix 2022 – kampprogram
Mandag 3. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay
Første runde
Krzysztof Ratajski (85,84) 2-0 (90,21) Callan Rydz (3-2, 3-1)
Stephen Bunting (86,85) 2-0 (81,88) Brendan Dolan (3-2, 3-1)
Chris Dobey (90,85) 2-0 (78,31) Luke Humphries (3-2, 3-0)
Dimitri Van den Bergh (86,20) 2-1 (87,52) Dave Chisnall (3-1, 2-3, 3-2)
(7) Jonny Clayton (82,24) 2-1 (83,69) Dirk van Duijvenbode (1-3, 3-1, 3-1)
(2) Peter Wright (94,36) 2-0 (93,74) Kim Huybrechts (3-1, 3-2)
(3) Michael van Gerwen (89,43) 2-0 (83,59) Gary Anderson (3-0, 3-2)
Adrian Lewis (94,70) 2-0 (87,99) (6) Jose De Sousa (3-2, 3-2)


World Grand Prix 2022 – kampprogram
Tirsdag 4. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay

Første runde
Madars Razma v Ryan Searle
Ross Smith v Andrew Gilding
Danny Noppert v Gabriel Clemens
Joe Cullen v Damon Heta
(8) Rob Cross v Daryl Gurney
(5) James Wade v Martin Lukeman
(1) Gerwyn Price v Martin Schindler
(4) Michael Smith v Nathan Aspinall

Onsdag 5. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay
4x Anden runde

Torsdag 6. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport (TV3 Sport sender først 22:30)
4x Anden runde

Fredag 7. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport (TV3 Sport sender først 21:30)
Kvartfinaler

Lørdag 8. oktober (21:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay (TV3 har i skrivende stund ikke offentliggjort deres sendeplan)
Semifinaler

Søndag 9. oktober (20:00) – kan ses live på PDC.tv og Viaplay (TV3 har i skrivende stund ikke offentliggjort deres sendeplan)
Finale


Læs også:

Podcast: Optakt til World Grand Prix 2022

Lodtrækning og kampprogram til World Grand Prix

Nordic Darts Masters vender tilbage til København i januar 2023

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*