Optakt: Hvem spiller sig i finalen ved World Matchplay?

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

22-årige Jeffrey de Zwaan har haft en forrygende debut ved World Matchplay. Spørgsmålet er nu, om den unge hollænder kan spille sig i finalen.

Én ting er sikkert. World Matchplay-trofæet, som i år er blevet omdøbt til Phil Taylor-trofæet, får søndag aften et nyt navn på sejrslisten. Det er en kendsgerning, eftersom ingen af lørdag aftens fire semifinalister tidligere har vundet turneringen. Faktisk er det kun en enkelt gang lykkedes en af de fire semifinalister at spille sig i finalen. Det skete sidste år, da Peter Wright tabte en følelsesladet finale med 8-18 til Phil Taylor.

Spørger man bookmakerne, så er Peter Wright favorit til at gå i finalen igen i år, når han i aftenens første semifinale møder Mensur Suljovic. Ser man på statistikken, så er favoritværdigheden imidlertid delt helt ligeværdigt, idet de to spillere har mødt hinanden 14 gange tidligere med syv sejre til hver. De seneste tre opgør er dog vundet af Mensur Suljovic – senest for blot en måned siden i kvartfinalen ved Danish Darts Open. En turnering hvor Suljovic som bekendt gik hele vejen og sidenhen vandt finalen. Uanset hvad, så er der lagt i ovnen til en yderst dramatisk kamp, hvor begge spillere indtil nu har lukreret på effektive check-out frekvenser. Vinderen af kampen kan derfor meget vel gå hen og blive den, som formår at opretholde en høj lukkeprocent, idet de to spilleres nedspil indtil nu har været meget jævnbyrdig.

I aftenens modsatte semifinale mødes den dobbelte verdensmester, Gary Anderson, og turneringens helt store positive overraskelse, Jeffrey de Zwaan. Den blot 22-årige hollænder har indtil nu brilleret ved World Matchplay, hvor han i første runde besejrede forhåndsfavoritten Michael van Gerwen, efterfulgt af ekstraordinære sejre over Adrian Lewis og Dave Chisnall.

Spørgsmålet op til det nævnte opgør er nu, om Jeffrey de Zwaan kan fortsætte sin eksponentielt stigende formkurve. Baseret på det vi indtil nu har været vidne til, så er der umiddelbart ikke noget i vejen for, at det vil kunne lade sig gøre. Med til historien hører det sig dog, at Jeffrey de Zwaan aldrig tidligere har besejret Gary Anderson i parrets fire forudgående kampe, hvoraf tre af de fire nederlag er faldet i 2018. Gary Anderson vil da også være helt naturlig favorit til kampen. Interessant bliver det dog, at se om hollænderen bevist vælger at sænke tempoet for derved at bryde rytmen på den dobbelte verdensmester. Jeffrey de Zwaan har før vist, at han kan spille både langsomt og hurtigt – modsat Gary Anderson, som unægteligt foretrækker en mere flydende og konsekvent rytme.

Begge lørdagens semifinaler spilles bedst af 33 legs (først til 17). Kampene skal dog vindes med minimum to legs. Ved stillingen 19-19 vil kampen dog blive afgjort i sudden-death. Kampene kan ses live på PDC.tv og Viaplay fra klokken 20:00, alt imens TV3 Sport sender live fra klokken 21:00.

Program
Peter Wright vs. Mensur Suljovic
Gary Anderson vs. Jeffrey de Zwaan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*