Optakt: Kvartfinalerne fortsætter

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Det er tid til de to næste kvartfinaler af dette års World Matchplay.

De to første kvartfinaler blev spillet i går og sikke vanvittige kampe. Først var det Dave Chisnall, som startede som lyn og torden mod unge Jeffrey de Zwaan. Det lignede en kamp, hvor hollænderen ville knække på grund af Chizzys høje niveau. Det var dog ikke tilfældet.
Det var i stedet Chizzy som knækkede og Jeffrey de Zwaan fortsatte det rolige og høje niveau, som han har vist i samtlige af hans kampe under denne turnering. Dermed kunne hollænderen trække sig ud af kampen med en sejr på 16-8.

Bedst som man troede, at det ikke kunne blive bedre, så blev det bedre. Kampen mellem Gary Anderson og Joe Cullen var vel blandt de fem bedste, hvis ikke den bedste kamp, som er blevet spillet i hele 2018. Kampen var uhyr tæt og den bød på alt. Gary Anderson lavede en 9-darter allerede i fjerde sæt, hvorefter han lavede en lukning på 141 i efterfølgende sæt.

Herefter fortsatte den utrolig lige kamp, hvor de to nærmest på skift sikrede sig et leg. Men de imponerende takter var ikke færdige endnu. Ved stillingen 9-9 hev Joe Cullen nemlig en 170-lukning op ad ærmet.

Den utrolig tætte kamp betød, at kampen måtte i “forlænget spilletid”, da man skal vinde med to overskydende legs. Ved stillingen 17-18 havde Cullen tre pile til D20, for at udligne. Nerverne tog dog over og alle tre pile sad for højt, det udnyttede skotten og nappede sejren med 17-19.

Dermed kender vi nu den ene semifinale, som vil stå mellem Jeffrey de Zwaan og Gary Anderson. I dag skal vi så have fundet den anden semifinale.

Niveauet kan næsten ikke leve op til i går, og dog. Niveauet har i det hele taget været utrolig højt ved turneringen i år, så alt kan vel lade sig gøre

Den første kamp står mellem Simon Whitlock og Peter Wright. Simon Whitlock spillede sig i kvartfinalen ved at slå James Wade i et meget tæt opgør, hvorimod Peter Wright sikkert spillede sig videre, da han slog Kim Huybrechts i suveræn stil. Simon Whitlock har ikke slået Peter Wright i 2018, men det var også tilfældet med James Wade, hvor Whitlock fandt et utrolig flot niveau, så måske er der lagt i ovnen til endnu et spændende opgør med høj klasse.

I den anden kvartfinale finder vi Mensur Suljovic og Darren Webster. Suljovic slog Ian White med 11-8, for at nå til denne runde, hvor Darren Webster, noget overraskende, vandt med de samme cifre mod verdensmesteren Rob Cross. De to spillere har mødt hinanden fem gange og Suljovic fører med 4-1. Websters ene sejr var tilbage i 2015. Men intet har været forudsigeligt i denne turnering, så alt vi kan håbe på er, at det bliver en spændende kamp.

Fredag d. 27. juli
Kvartfinaler
Peter Wright v Simon Whitlock
Mensur Suljovic v Darren Webster

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*