Lykkelig Dimitri Van den Bergh sejrede i Forum

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Mikal Schlosser/PDC

Dimitri Van den Bergh kunne sent lørdag aften lade sig hylde som vinder af Nordic Darts Masters 2022. Det skete efter en finalesejr på 11-5 over Gary Anderson.

Det blev 27-årige Dimitri Van den Bergh, der efter en 11-5 sejr over den dobbelte verdensmester Gary Anderson kunne lade sig hylde som vinder af Nordic Darts Masters 2022. Det skete foran godt og vel 4.500 danske fans i Forum i København.

Efter finalesejren udtalte hovedpersonen i et interview til Dartnyheder.dk, at han var lykkelig over sejren:

– Jeg er lykkelig over den her sejr. Jeg har besejret tre Premier League-spillere undervejs, og kan nu løfte trofæet. Jeg er virkelig glad, udtalte han.

Foruden finalesejren over Gary Anderson lykkedes det også Dimitri Van den Bergh at besejre Gerwyn Price 10-5 i kvartfinalen, inden han i semifinalen sendte Michael Smith hjem med et nederlag på 11-4.

Selve finalen var på intet tidspunkt nervepirrende, eftersom belgieren undervejs bragte sig foran med intet mindre end 8-0. Herfra vandt Gary Anderson ganske vist fire legs i træk, men bedømt ud fra skottens kropssprog, så troede han formentlig end ikke selv på, at et comeback var muligt.

Det blev da heller aldrig til det comeback, som publikum ellers håbede på. I stedet kunne Dimitri Van den Bergh afgøre kampen på double 18, og kunne dermed lade sig krone som den anden vinder af Nordic Darts Masters nogensinde, efter Michael van Gerwen vandt turneringen i fjor.

Sejren i København er Dimitri Van den Berghs første turneringssejr på World Series-touren nogensinde, efter han tidligere har stået i to finaler. Nordic Darts Masters er dog ikke en ranglisteturnering, og de godt og vel 175.000 kroner som belgieren får udbetalt i præmiepenge får derfor ikke indvirkning til verdensranglisten, hvor han derfor fortsat er placeret som nummer ni.

Næste opgave for Dimitri Van den Bergh bliver ved de to Players Championship-turneringer i tyske Niederhausen på tirsdag og onsdag, inden ‘The Dreammaker’ skal repræsentere Belgien ved World Cup of Darts senere på ugen. Her vil han igen i år skulle danne makkerpar med Kim Huybrechts.


Nordic Darts Masters – resultater
Lørdag 11. juni
Kvartfinaler (13:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Gerwyn Price (93,63) 5-10 (99,38) Dimitri Van den Bergh
Michael Smith (94,75) 10-6 (89,00) Fallon Sherrock
Michael van Gerwen (90,74) 4-10 (90,14) James Wade
Peter Wright (99,99) 4-10 (103,50) Gary Anderson

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv
Semifinaler
Michael Smith (87,22) 4-11 (97,27) Dimitri Van den Bergh
James Wade (90,63) 7-11 (89,31) Gary Anderson

Finale
Dimitri Van den Bergh (98,16) 11-5 (93,78) Gary Anderson


Læs også:

Sætter en stopper for imponerende stime: Dimitri Van den Bergh er videre til finalen ved Nordic Darts Masters

Suveræne Gary Anderson booker sin plads i semifinalerne ved Nordic Darts Masters

Gary Anderson møder Dimitri Van den Bergh i finalen ved Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*