Portrætinterview: Benjamin Drue Reus sætter ord på sin karriere, Nordic Darts Masters og ambitionerne for fremtiden

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Privat

På fredag får Benjamin Drue Reus TV-debut, idet han har kvalificeret sig til World Series-turneringen Nordic Darts Masters i Forum i København.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

– For at være ærlig, så er det faktisk først for nylig, jeg har fundet ud af, hvor god jeg egentlig er. Havde du spurgt mig tilbage i november sidste år, så troede jeg faktisk, at mit gennemsnit lå omkring 72-75. Men det har vist sig, at det faktisk ligger stabilt over 80, og der er jo en verden til forskel.

Sådan udtaler et af dansk darts hotteste navne netop nu, Benjamin Drue Reus, i et interview med Dartnyheder.dk, forud for den 23-årige fynbos TV-debut ved Nordic Darts Masters nu på fredag.

Citatet bliver først relevant senere i artiklen. Alligevel fremhæver vi det her, for at bidrage til at give vores læser det samme billede af hovedpersonen, som der tegner sig, når man står overfor den nyligt kårede landsholdsspiller på tomandshånd. For lige så uimponeret og ydmyg Benjamin Drue Reus er til sine evner foran dartskiven, ligeså dedikeret er han til den sport, som han forelskede sig i som ung teenager.

Som 13-årig begyndte den lettere introverte folkeskoleelev første gang at dyrke sporten på hobbyplan. Med både forældre og en storebror der dyrkede sporten på et i dansk sammenhæng relativt højt niveau, føltes det helt naturligt, da Benjamin Drue Reus første gang meldte sig ind i den lokale dartklub i Odense.

– Jeg er jo vokset op med, at både min mor og far altid har spillet dart. På et tidspunkt tog de så mig om min lillesøster med til juniortræning i dartklubben, og så har jeg faktisk været i gang lige siden, fortæller han.

Og det viste sig ret hurtigt, at Odensedrengen havde flair for pilekastningen. Kun lidt under et år senere kom Benjamin Drue Reus første gang i betragtning til juniorlandstrænerens bruttolandsholdstrup. To år senere, i 2014, blev han så første gang udtaget til det danske juniorlandshold, som han tre år i træk repræsenterede ved europamesterskabet for spillere under 18 år. Højdepunktet i ungdomskarrieren blev i den sammenhæng en kvartfinale i singlerækken ved EM i Ungarn i 2016, hvor han samme år formåede at spille sig i semifinalen i doublerækken med makkeren Dennis Johannsen. Få måneder forinden lykkedes det ham desuden at vinde det individuelle danmarksmesterskab i ungdomsrækken.

Benjamin Drue Reus side om side med landsholdsmakkeren Dennis Johannsen ved ungdoms-EM i 2016. Her blev det til en bronzemedalje i doublerækken. Foto: Privat

Skiftede til Assens

I december 2016 trådte Benjamin Drue Reus så ind i seniorernes rækker, og måtte som så mange andre talenter før ham sande, at en succesfuld juniorkarriere ikke per automatik ville udmønte sig i en succesfuld tilværelse på seniorniveau. Men det slog ham tilsyneladende ikke ud, for selvom han ikke længere kæmpede med om titlerne ude ved diverse nationale stævner, så etablerede han sig med tiden som fast mand på førsteholdet i Assens, der til daglig spiller i landets bedste dartrække, 1. division. Her har han blandt andet spillet side om side med prominente danske navne som den seksdobbelte kvindelige danmarksmester Ann-Louise Peters og tidligere danmarksmester hos herrerne Søren Gjerlufsen.

– I 2014 skiftede min familie og jeg til Assens Dartklub, efter der var opstået nogle interne uroligheder i Dart Odense. Her har jeg så spillet lige siden, og det tror jeg, har været godt for mig, uddyber han.

Og ser man på udviklingen siden da, så er der da også umiddelbart god grund til at give Benjamin Drue Reus ret i den vurdering. Fra sin debut i 1. division i 2016/2017-sæsonen frem til i år har han således formået at hæve sit niveau ganske betydeligt.

Fra at have spillet med et gennemsnit omkring 20 pile per vundet leg i sine første tre sæsoner i 1. division, så er han i skrivende stund noteret for et gennemsnit på 17,97 pile per vundet leg i indeværende sæson, hvor han har spillet 44 kampe. Ifølge statistikhjemmesiden Dartistik er det således kun Aros’ Allan Daugbjerg Olsen, der har spillet med et bedre gennemsnit i 1. division i den igangværende sæson.

Udviklingen i Benjamin Drue Reus’ gennemsnit i antal pile per vundet leg i 1. division fra 2016/2017-2022. Kilde: Dartistik

”Det er faktisk først for nylig, jeg har fundet ud af, hvor god jeg er”

Og med det, kan vi igen tage udgangspunkt i det indledende citat fra denne artikel. For de seneste sæsoners imponerende udvikling er da også kommet en smule bag på hovedpersonen selv. For selvom han ifølge Dartistisk var den henholdsvis 15. og 13. bedste spiller i sæsonerne 2019/2020 og 2020/2021 (af alle spillere med flere end otte kampe), så faldt det ham ikke ind, at han med sin relativt unge dartalder in mente kunne drive sporten til noget større, end det allerede var tilfældet.

– Selvfølgelig har jeg drømt om, at jeg en dag skulle stå på de store scener, og leve af at spille dart. Men det er først indenfor de seneste måneder, at jeg reelt har overvejet muligheden. Det er oprigtigt kommet bag på mig, at jeg har kunne være med på det her niveau, fortæller Benjamin Drue Reus, der for blot to uger siden fik debut på det danske seniorlandshold ved de nordiske mesterskaber i WDF-regi.

Den, for ham selv, overraskende erkendelse af, at Benjamin Drue Reus har niveauet til at kæmpe med i toppen af den danske elite, er også en af årsagerne til, at han ikke tidligere i karrieren har spillet PDC-turneringer som eksempelvis Development Touren, Q-School eller PDC Nordic & Baltic.

– Det startede faktisk alt sammen sidste efterår, hvor jeg deltog ved Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til Q-School. Jeg vandt ikke, men jeg viste overfor mig selv, at mit gennemsnit er meget højere, end jeg egentlig gik og troede. Og da den første PDC Nordic & Baltic-afdeling i år var i Danmark, så gav jeg det et skud, og det gik jo godt, for jeg spillede mig i to semifinaler, fortæller han.

Benjamin Drue Reus i aktion på PDC Nordic & Baltic-touren. Foto: Privat

– Dermed lå jeg også godt til i regnskabet i forhold til at kvalificere mig til Nordic Darts Masters. Så i fællesskab med mine forældre besluttede vi, at jeg også skulle til Finland (i den forgangne weekend, red.), for at sikre en plads ved turneringen. Og da det så lykkedes søndag, da var det jo bare en kæmpe forløsning, uddyber han.

Mens Vladimir Andersen på forhånd var sikret en plads ved Nordic Darts Masters i kraft af sit Tour Card, så var Danmark på forhånd udset to øvrige pladser ved turneringen. Pladserne ville blive tildelt de to højst placerede danskere på PDC Nordic & Baltic-ranglisten (foruden Vladimir Andersen) efter sæsonens første fire turneringer. I den sammenhæng var Benjamin Drue Reus med afstand den næstbedste dansker, mens Brian Løkken løb afsted med den sidste danske billet til Nordic Darts Masters.

Håber på kamp mod Anderson eller Sherrock

I skrivende stund er lodtrækningen til Nordic Darts Masters endnu ikke foretaget, og derfor vides det heller ikke, hvem Benjamin Drue Reus kommer til at stå overfor, når han fredag aften indtager scenen i Forum i København. Men spørger man ham selv, så håber han på at møde enten Gary Anderson eller Fallon Sherrock.

– Jeg har selvfølgelig gjort mig tanker på forhånd, og det kunne være sjovt at møde enten Gary Anderson eller Fallon Sherrock. Det er nok mine to favoritspillere netop nu. De har begge to en personlighed og en spillestil, som jeg godt kan spejle mig selv i. De er helt rolige på scenen, og koncentrerer sig udelukkende om at spille dart. Det kan jeg godt lide, lyder det.

Spørgsmålet er så også, om landsholdsspilleren tror på, at han kan vinde sit opgør i første runde foran det tætpakkede danske publikum.

– Jeg ved jo, at jeg har niveauet til at snitte over 90, og gør jeg det, så kan det være nok. Men jeg er også meget realistisk anlagt. Jeg ved, at jeg vil være undertippet, uanset hvem jeg møder. Derfor er min målsætning også bare, at jeg skal spille mig til nogle muligheder på lukningerne, og så gælder det bare om at udnytte dem, uddyber han.

Ambitioner om Q-School i 2023

Uanset hvordan det går fredag aften, så forsikrer Benjamin Drue Reus sig selv om, at han vil være stolt over sin egen præstation. Bare det at have tilspillet sig en plads ved Nordic Darts Masters er således noget, han finder stor glæde i.

– Bare det at have kvalificeret sig er jo en stor præstation, så uanset hvordan det går på fredag, så vil jeg være stolt over, at jeg er nået så langt, fortæller han.

Forhåbentlig slutter eventyret ved Nordic Darts Masters dog ikke allerede fredag aften. Under alle omstændigheder, så forsikrer Benjamin Drue Reus, at han nu har fået mod på meget mere. Blandt andet gør han sig forhåbninger om, at han til næste år skal deltage ved Q-School for første gang i karrieren. Det afhænger dog af, om han kan få sit fuldtidsstudie på pædagoguddannelsen i Odense til at matche sin ønskede kalender.

– Lige nu er min målsætning helt klart, at jeg skal deltage ved Q-School til næste år. Det vil jeg gøre alt, hvad der står i min magt for at indfri. Men jeg har også mit studie og en praktikperiode, som jeg må tage højde for. Så jeg kan ikke garantere noget, andet end at jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at det lykkes, afslutter Benjamin Drue Reus.

Nordic Darts Masters indledes på fredag klokken 19. Det vides endnu ikke, hvornår lodtrækningen til turneringen foretages. Turneringen vil kunne ses live på TV3 Sport, Viaplay og PDC.tv.


Læs også:

Benjamin Drue Reus nærmer sig førstepladsen på Søren Søgaard-ranglisten

19-årige Benjamin Drue Reus efterudtaget til landsholdets observationstrup

Så er det afgjort: Disse spillere har kvalificeret sig til Nordic Darts Masters

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*