Top 25: De højeste gennemsnit i PDC i 2018

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Noget overraskende, så er det den tidligere BDO-profil, Jamie Hughes, som topper listen over de højeste gennemsnit leveret på PDC-touren i 2018.

Da 32-årige Jamie Hughes ved sæsonstart valgte at stille op ved PDC’s Q-school, så var det med en forhåbning om at sikre sig ét af de i alt 128 Tour Cards som sikrer adgang til samtlige af PDC’s ProTour events. Sådan gik det dog ikke for den tidligere nummer tre på BDO’s verdensrangliste, som altså ikke formåede at opnå et fuldkomment PDC-medlemskab. Ikke desto mindre så er Jamie Hughes noteret for det højeste gennemsnit i sæsonen, idet han ved kvalifikationsturneringen til årets første Europa Tour leverede et helt igennem utroligt gennemsnit på intet mindre end 125,25. Kampen blev dog ikke streamet, hvilket betyder, at Michael van Gerwens gennemsnit på 123,4 fra Premier League 2016 fortsat står som det højeste TV-transmiterede gennemsnit nogensinde.

Selvom Jamie Hughes topper listen, så er han dog kun repræsenteret en enkelt gang, modsat netop Michael van Gerwen som er repræsenteret hele fire gange på listen over de 25 højeste gennemsnit i 2018. En liste som i øvrigt er udarbejdet af PDC’s faste statistiker, Christopher Kempf.

Foruden Michael van Gerwen, så er kun fire øvrige spillere at finde på listen mere end én enkelt gang. Her indtager verdensmesteren Rob Cross således listens anden og sjette plads, mens Dave Chisnall to gange har laveret et gennemsnit på 111,33, hvilket rækker til den delt 16. plads på listen. En placering han deler med landsmanden James Wade, som derudover også er at finde på 25. pladsen. På forunderlig vis er det i øvrigt lykkedes Jan Dekker at indtage både 11. og 12. pladsen, men som den eneste på listen er hollænderen noteret for nederlag i de pågældende kampe, på trods af gennemsnit på intet mindre end 112,20 og 112,16.

Det er i øvrigt værd at nævne, at det højeste gennemsnit leveret i den hjemlige danske række i den netop overståede sæson lød på intet mindre end 118,66, idet landsholdsspilleren Mogens ‘Turbo’ Christensen lukkede en kamp i henholdsvis 13, 13 og 12 dart. En præstation som – på trods af det korte format – havde berettiget til en andenplads på den nævnte liste, såfremt kampen havde været afviklet i PDC-regi. At det så ganske vistFoto er tvivlsomt hvorvidt Mogens Christensen havde kunnet fastholde det høje gennemsnit over tre yderligere legs, hvilket ofte er minimumsformatet i PDC, er en anden sag.

LÆS OGSÅ: Mogens Christensen med gennemsnit på 118,66 i 1. division

Hele listen over de 25 højeste gennemsnit leveret i PDC-sæsonen indtil kan ses her nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*