Michael van Gerwen vinder Unibet Darts Masters for fjerde år i træk

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen fik i dén grad revancheret VM-skuffelsen, da han sent søndag aften besejrede Raymond van Barneveld i finalen ved Unibet Darts Masters 2018.

Den hollandske verdensetter, Michael van Gerwen, viste i den forgangne weekend at han fortsat har i sinde at dominere verdenseliten i PDC. Med en 11-9 sejr i finalen ved Unibet Darts Masters, kunne den dobbelte verdensmester således løfte Masters-trofæet for fjerde år i træk.

Det så ellers vanskeligt ud i starten af opgøret, da Michael van Gerwens finalemodstander, landsmanden Raymond van Barneveld, lykkedes med at bryde Michael van Gerwens udlæg tidligt i kampen, og derpå sikre sig en solid 1-4 føring inden reklamepausen. Sidenhen blev det da også til 2-5, inden “Mighty Mike” fik udlignet til 5-5.

Herfra virkede det til, at den forsvarende mester havde tilbagevundet momentum, men alligevel lykkedes det “Barney” med et par gode legs og missede chancer fra Michael van Gerwen at genetablere en solid føring på 5-8. Herfra lignede det at Barneveld skulle vinde sin første televiserede titel siden Hong Kong Masters i 2015.

Sådan skulle det dog ikke gå. Michael van Gerwen skruede bissen på, og med en suveræn 124-lukker, med Barneveld ventende på 71, blev der udlignet til stillingen 8-8. Herfra var Barneveld magtesløs, idet ‘MVG’ lukkede sine sidste legs i 12, 14 og 12 dart, hvilket kulminerede med slutstillingen 11-9. Dermed lykkedes det ikke for Raymond van Barneveld at revanchere finalenederlaget fra 2015, hvor den store hollænder ligeledes tabte til gårsdagens vinder. Dengang blev slutresultatet 11-6.

Kvartfinaler
Peter Wright 2-10 Raymond van Barneveld
Mensur Suljovic 10-8 Rob Cross
Gerwyn Price 6-10 Gary Anderson
Michael van Gerwen 10-2 James Wade

Semifinaler
Raymond van Barneveld 11-7 Mensur Suljovic
Michael van Gerwen 11-5 Gary Anderson
Best of 21 legs

Finale
Michael van Gerwen 11-9 Raymond van Barneveld

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*