Fallon Sherrock er ude af VM, mens suveræne Jonny Clayton brager videre

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Jonny Clayton leverede VM’s foreløbigt bedste præstation, da han søndag aften besejrede unge Keane Barry 3-2.

Med et fornemt gennemsnit på 103,70 lykkedes det søndag aften den regerende Premier League-vinder, Jonny Clayton, at besejre den blot 19-årige irer Keane Barry 3-2 i anden runde ved VM i Alexandra Palace. Dermed er ‘The Ferret’ videre til tredje runde, efter den foreløbigt bedste præstation ved det igangværende verdensmesterskab.

Kampen mellem Clayton og Barry var i det hele taget et opgør af høj, høj klasse. Undervejs leverede begge spillere fem lukninger over 100, alt imens Clayton lavede hele otte 180’ere. Waliseren kan nu læne sig tilbage i sofaen, inden han efter julepausen møder enten Lewy Williams, Toyokazu Shibata eller Gabriel Clemens blandt de sidste 32. Det er i øvrigt tredje år i træk, at Clayton spiller sig videre til tredje runde ved VM. Vinder han sin næste kamp, så vil det være første gang i karrieren, at han spiller sig i 1/8-finalerne ved et verdensmesterskab.

Sherrock er ude

Umiddelbart forud for Claytons imponerende opvisning, gik der ligeledes et sus gennem publikum i London, da 57-årige Steve Beaton ved karrierens 31. verdensmesterskab besejrede den højt profilerede kvindelige kollega, 27-årige Fallon Sherrock.

Efter et forrygende indledning på kampen faldt niveauet en del undervejs, inden opgøret skulle afgøres i femte sæt. Her trak Beaton det længste strå med en afsluttende lukning på 68. Dermed er Sherrocks forhåbninger om yderligere VM-succes slukket for i år, og det er dermed også meget svært at forestille sig, at hun vil blive tildelt et wildcard til Premier League næste sæson.

Steve Beaton, der selv vandt BDO’s verdensmesterskab tilbage i 1996, vil i anden runde møde belgiske Kim Huybrechts. Den kamp spilles på onsdag.

Ross Smith vandt dramatisk opgør mod Bunting

Søndagens kampprogram blev dog i første omgang indledt med sejre til hollandske Maik Kuivenhoven og engelske Jason Heaver, der hver især besejrede de to australiere Ky Smith og Gordon Mathers med cifrene 3-1. De kan nu se frem til opgør mod henholdsvis James Wade og Danny Noppert i anden runde.

Herefter lykkedes det brandmanden Alan Soutar at besejre Brasiliens Diogo Portela 3-2. Portela spillede ellers en af sit livs bedste TV-kampe, men måtte altså alligevel tage til takke med et nederlag til skotske Soutar, der nu står overfor Mensur Suljovic i sin næste kamp.

Eftermiddagens kampprogram blev sidenhen lukket og slukket med en medrivende kamp mellem Stephen Bunting og Ross Smith, som sidstnævnte vandt 3-2. Smith var da også markant bedre end sin engelske landsmand, og kun et hav af missede lukningspile betød, at Bunting ikke tabte kampen med større cifre. 16.-seedede Bunting var ellers i semifinalen ved VM 2021, men formåede altså ikke at levere et lignende resultat ved VM 2022.

Resultaterne af søndagens øvrige kampe betyder, at også hollandske Martijn Kleermaker og tyske Florian Hempel er videre til anden runde efter sejre på 3-1 og 3-0 over John Michael og Martin Schindler.

VM fortsætter i aften fra klokken 20:00. Du kan se dagens kampprogram og sendeplan længere nede i denne artikel, hvor du også finder en oversigt over søndagens resultater.

Se/gense højdepunkterne fra søndagens aftenprogram ved VM:


VM – resultater
Søndag 19. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv og Viaplay (TV3 Sport fra 16:25)
3x Første runde, 1x anden runde

Maik Kuivenhoven (88,88) 3-1 (79,36) Ky Smith (R1)
Jason Heaver (84,28) 3-1 (81,61) Gordon Mathers (R1)
Alan Soutar (89,46) 3-2 (90,29) Diogo Portela (R1)
Stephen Bunting (88,36) 2-3 (94,34) Ross Smith (R2)

Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
3x Første runde, 1x anden runde

Martijn Kleermaker (91,17) 3-1 (83,37) John Michael (R1)
Florian Hempel (89,18) 3-0 (88,52) Martin Schindler (R1)
Steve Beaton (90,69) 3-2 (88,74) Fallon Sherrock (R1)
Jonny Clayton (103,70) 3-2 (95,85) Keane Barry (R2)


VM – kampprogram
Mandag 20. december (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
3x Første runde, 1x anden runde
Luke Woodhouse v James Wilson (R1)
Rusty-Jake Rodriguez v Ben Robb (R1)
Raymond van Barneveld v Lourence Ilagan (R1)
James Wade v Maik Kuivenhoven (R2)


Læs også:

MVG svarer Gerwyn Price igen: ‘Han har for høje tanker om sig selv’

Video: Anden gang på blot to dage – se Darius Labanauskas’ 9-darter ved VM

Wayne Mardle: PDC bør udtage Fallon Sherrock til Premier League

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*