Mervyn King med vildt comeback – Dave Chisnall sejrede sikkert

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Mervyn King leverede et fornemt comeback, da han mandag eftermiddag besejrede Ryan Joyce 3-2 i anden runde ved VM.

Mervyn King leverede et suverænt comeback, da han tidligere på eftermiddagen besejrede landsmanden Ryan Joyce 3-2 i anden runde ved det igangværende verdensmesterskab.

21.-seedede King var ellers nede i sækken, efter at have tabt de første to sæt til Joyce, der på dette tidspunkt lå med et gennemsnit på den gode side af 100. Der var på dette tidspunkt ikke meget der indikerede, at ‘The King’ ville kæmpe sig tilbage i opgøret, men herefter satte den 55-årige englænder sig tungt på opgøret, og vandt hele ni legs i træk, hvilket kulminerede med afsluttende lukning på 110 og en sejr på 3-2 i sæt.

Dermed er Mervyn King for fjerde år i træk videre til tredje runde i Alexandra Palace, hvor han i sin næste kamp møder irske Steve Lennon.

Eneste nordiske spiller er ude

Forud for Kings medrivende sejr blev tirsdagens kampprogram indledt med en komfortabel 3-0 sejr til walisiske Lewy Williams, der sendte sin japanske debutant-kollega ud af ‘Ally Pally’. Lewis kan nu se frem til et opgør mod Gabriel Clemens i anden runde. Vinder han den, står han til at møde landsmanden Jonny Clayton blandt de sidste 32.

Også Jason Lowe er komfortabelt videre til anden runde ved VM, efter englænderen uden problemer besejrede svenske Daniel Larsson 3-0. Larsson er den eneste nordiske spiller ved årets verdensmesterskab, og vil næppe være tilfreds med sit gennemsnit på blot 78,13, hvilket er svenskerens laveste gennemsnit ved VM nogensinde.

Jason Lowe vil i anden runde møde sidste års Grand Slam-vinder, José de Sousa, der i år er syvendeseedet ved VM.

Dave Chisnall besejrede velspillende belgier

I eftermiddagens sidste kamp var det sidste års semifinalist, Dave Chinsall, der indtog scenen. ‘Chizzy’ var på forhånd udråbt som storfavorit blandt bookmakerne mod 26-årige Mike de Decker, og verdensranglistens nummer 14. vandt da også kampen med de overbevisende cifre 3-0. Reelt var kampen dog tættere, end det endelige resultat gav udtryk for, og begge spillere landede da også på præcis samme gennemsnit på 96,43.

Dave Chisnall er dermed klar til tredje runde efter julepausen, hvor han møder enten Luke Humphries eller Rowby-John Rodriguez.

VM fortsætter i aften klokken 20:00. Du finder kampprogrammet længere nede i artiklen, hvor du også finder en oversigt over resultaterne af eftermiddagens kampe.


VM – resultater
Tirsdag 21. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – Live på PDC.tv og Viaplay (TV3 Sport fra 14:10)
2x Første runde, 2x anden runde

Lewy Williams (93,05) 3-0 (75,17) Toyokazu Shibata (R1)
Jason Lowe (88,89) 3-0 (78,13) Daniel Larsson (R1)
Mervyn King (92,72) 3-2 (93,47) Ryan Joyce (R2)
Dave Chisnall (96,43) 3-0 (96,43) Mike De Decker (R2)


VM – kampprogram
Aftensprogram (20:00) – Live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x anden runde

Vincent van der Voort v Adam Hunt (R2)
Michael Smith v Ron Meulenkamp (R2)
Dimitri Van den Bergh v Florian Hempel (R2)
Devon Petersen v Raymond Smith (R2)


Læs også:

Raymond van Barneveld tror fortsat på, at han kan vinde VM

Fallon Sherrock er ude af VM, mens suveræne Jonny Clayton brager videre

20-årig hollænder med 9-darter ved Players Championship

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*