Disse spillere er udtaget til Premier League 2023 – Chris Dobey får debut

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Taylor Lanning/PDC

Chris Dobey er for første gang i karrieren udtaget som fast inventar til PDC’s Premier League. Det sker efter han søndag aften vandt karrierens første TV-titel ved Masters.

Det kan godt være, at han blot er placeret som nummer 21 på PDC’s verdensrangliste. Alligevel kan gårsdagens vinder af Masters, Chris Dobey, se frem til at få debut som fast spiller i PDC’s Premier League. Det står klart, efter PDC mandag formiddag har offentliggjort navnene på de otte spillere, der er udtaget til dette års udgave af turneringen.

Det var på forhånd sikkert, at verdensranglistens top fire ville blive tildelt en plads i Premier League. Med andre ord var det på forhånd afgjort, at Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen og Gerwyn Price ville blive inviteret.

Til gengæld har der været stor spænding om de fire øvrige pladser, der nu er gået til Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh og Chris Dobey.

Ingen plads til verdensranglistens nummer fem 

Forud for mandagens offentliggørelse var der blandt eksperter bred enighed om, at verdensranglistens nummer fem, Luke Humphries, ville blive udtaget til den forestående Premier League. Her har PDC dog valgt at se andre veje, og har i stedet udpeget nummer syv, ni, 11 og 21 på verdensranglisten.

De øvrige spillere i verdensranglistens top 10 der ikke er blevet udtaget er Rob Cross, Danny Noppert og James Wade.

Premier League vil i år bestå af 16 indledende turneringer, hvorefter de fire spillere med flest point kvalificerer sig til finaleaftenen torsdag den 25. maj. Første spillerunde indledes nu på torsdag den 2. februar.


Premier League-spillere 2023:
Michael Smith
Peter Wright
Michael van Gerwen
Gerwyn Price
Jonny Clayton
Nathan Aspinall
Dimitri Van den Bergh
Chris Dobey


Læs også:

Rob Cross om Vladimir Andersen: ‘Han er en fantastisk spiller’

Klumme: Galt eller genialt – stjernespiller splitter dartverdenen

Trods vanvittig lodtrækning: Peter Wright sejrede i Forum

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*