Steve Beaton gør klar til karrierestop

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Steve Beaton stopper sin aktive karriere i PDC ved udgangen af næste sæson.

Han har deltaget ved VM alle år siden 1992, men nu er det meget snart forbi for den tidligere verdensmester Steve Beaton.

Efter sin 3-1 sejr over hollandske Wessel Nijman i første runde ved det igangværende verdensmesterskab i Alexandra Palace fortalte den 59-årige englænder til den fremmødte presse, at han stopper karrieren ved udgangen af næste sæson.

– Næste år vil helt sikkert være mit sidste, uanset hvordan det går ved den her turnering, indledte Steve Beaton.

– Jeg bliver 60 til næste år, og det er virkelig hårdt at spille med på touren. Jeg har været gift i 30 år nu, og min kone ser mig næsten aldrig, uddybede han.

– Folk forstår ikke, hvad der skal til, hvis man vil blive ved med at spille dart, lød det fra ‘The Bronzed Adonis’, der altså i år spiller sit 33. VM i træk.

Fortsætter på Senior Touren

Efter pressemødet har PDC udsendt en pressemeddelelse på Steve Beatons vegne, hvor han uddyber sin beslutning.

– Det har været en fantastisk rejse for mig, og PDC har været en stor del af mit liv, og jeg ønsker at sige tak til alle involverede for hvad de har skabt for mig og alle dartspillere rundt om i verden.

– Næste år vil mit fulde fokus være på PDC, og så vil jeg spille på World Seniors Touren i 2025, hvilket formentlig vil passe mig bedre, efter jeg fylder 60 år til april, står der blandt andet.

Steve Beaton deltog ved BDO’s verdensmesterskab i årene 1992-2001. Her vandt han Lakeside-titlen i 1996, og var desuden i semifinalen i både 1993 og 1997.

I PDC har Steve Beaton omvendt aldrig oplevet den store succes på VM-scenen, hvor han aldrig er kommet længere end 1/8-finalen. Til gengæld har han gennem årene vundet to Players Championship-titler, en Europa Tour-titel og spillet sig i en enkelt majorfinale ved European Championship.

Steve Beaton spiller sin næste VM-kamp mod Daryl Gurney lørdag den 23. december i eftermiddagsprogrammet sidste kamp.


Læs også:

Supertalentet Luke Littler indtog Ally Pally med bravur, mens Peter Wright led bekymrende nederlag

James Wade i stor VM-skuffelse mens Michael van Gerwen sejrede sikkert

Luke Humphries avancerede mens Fallon Sherrock tabte trods stærk start


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*