Barry Hearn: Phil Taylor har begået én elementær fejl

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Getty Images/Alex Pantling

Barry Hearn, formand for PDC, er klar i spyttet, når han vælger at kommentere på Phil Taylors beslutning om at opsige sit medlemskab i PDC.

Med mindre man de seneste uger har levet under en sten, så er det umuligt ikke at have opdaget, at PDC’s verdensmesterskab er under afvikling. I den forbindelse har PDC dagligt fordret fansene med alverdens interviews på de sociale medier, og lørdag eftermiddag var ingen undtagelse. Forud for lørdagens semifinaler var PDC’s formand, Barry Hearn, inviteret i den varme stol af Dan Dawson, som undervejs spurgte ind til dartsporten uden Phil Taylor, som efter mandagens finale definitivt ligger pilene på hylden.

Hvor er dart uden ham (red. Phil Taylor)? Folk siger, at det ikke vil være det samme uden ham.

– Hvilken nonsens. Sport går videre. Folk går videre. Alle har en sidste salgsdato. Mig, dig, Phil Taylor. Det gør ingen forskel, udtaler Berry Hearn, før han alligevel tilføjer:

– Jeg synes han stopper to år for tidligt, hvilket jeg har sagt til ham. Jeg synes han er et fjols, for han er fortsat blandt de fire bedste i verden. Måske ikke på ranglisten, men i forhold til evner. Han har hvad der skal til, for at vinde det her verdensmesterskab, men han har lavet én basal fejl. Han har ophævet sit medlemskab med PDPA (red. Foreningen For Professionelle Dartspillere), og han har opgivet sig tour-card. Det er en elementær fejl, for hvis han nogensinde skulle ønske at gøre comeback, hvis han en dag skulle savne larmen fra publikum eller duften af teatersminken, så skal han først forbi Q-school, og den regel bliver ikke lavet om. Derfor tror jeg ikke at vi ser ham igen, udtaler Hearn, inden han tager udgangspunkt i et citat af den engelske forfatter Evelyn Beatrice Hall:

–  Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det. Jeg er uenig med Phil Taylor i hans beslutning, men jeg forsvarer hans ret til at tage den beslutning.

– Spillet er lige nu i dets stærkeste position nogensinde. Vi har flere talenter, hele verden over, end nogensinde. Spillet vil gå videre, alt imens, håber jeg, at vi vil sætte pris på de øjeblikke og bidrag som Mr. Taylor har givet sporten, mens vi siger ‘må Gud velsigne ham’, når han sejler mod solnedgangen, afslutter Barry Hearn.

Hele interviewet med PDC’s formand kan ses her nedenfor. Interviewet starter ved 5:25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*