Supertalentet Luke Littler indtog Ally Pally med bravur, mens Peter Wright led bekymrende nederlag

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Simon O'Connor/PDC

Det 16-årige supertalent Luke Littler fik en drømmedebut ved PDC’s verdensmesterskab.

Det bare 16-årige stortalent Luke Littler har været på alles læber forud for englænderens VM-debut i Alexandra Palace onsdag aften. Og selvom forventningerne på forhånd var høje, så var det alligevel de færreste der havde turde drømme om, at ‘The Nuke’ ville indtage verdensmesterskabet så overbevisende, som han gjorde.

For med et gennemsnit på intet mindre end 106,12 i en overbevisende 3-0 sejr over den tidligere BDO-verdensmester Christian Kist, så noterede Luke Littler sig for det højeste gennemsnit af en VM-debutant nogensinde.

– Jeg vidste, at min opvarmning gik godt, men jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville tage spillet med op på scenen. At levere det højeste gennemsnit af en debutant ved VM nogensinde, det er helt sikkert blandt de største præstationer i min karriere hidtil. Det er ufatteligt, udtalte den selvsikre sejrherre til PDC efter kampen.

Møder UK Open-vinder

Luke Littler kan dog ikke tillade sig at glæde sig alt for længe over sejren, for han skal i ilden igen allerede torsdag aften, hvor han klokken 20:15 dansk tid står overfor den regerende UK Open-vinder Andrew Gilding.

Selvom der dermed venter en på papiret stor udfordring mod verdensranglistens nummer 20, så bliver Luke Littler betragtet som den helt store favorit blandt bookmakerne. Faktisk er han forud for torsdagens kampe i Alexandra Palace nu blandt de fleste bookmakeres fem største favoritter i kampen om VM-titlen. De tre største titelfavoritter er dog fortsat Michael van Gerwen, Luke Humphries og Gerwyn Price.

Peter Wright mod kosteligt nederlag

I den modsatte ende af triumftoget i det nordlige London var der efter Luke Littlers historiske sejr stor skuffelse for den tidligere dobbelte verdensmester Peter Wright. ‘Snakebite’ tabte således en uskøn kamp 3-0 til walisiske Jim Williams, og er dermed ude af VM efter sin første kamp.

Nederlaget betyder, at Peter Wright mister hele 485.000 pund på verdensranglisten, eftersom han vandt VM i 2022. Dermed rykker skotten minimum tre placeringer ned ad verdensranglisten som nummer syv efter VM, men kan også risikere at ryge helt ud af top 10.

For Jim Williams’ vedkommende venter nu en længere julepause, før han tidligst den 27. december møder enten Raymond van Barneveld eller Radek Szaganski i tredje runde.

Flere stærke præstationer i første runde, mens Ross Smith spillede sig blandt de sidste 32

I onsdagens øvrige kampprogram var det først førnævnte Radek Szaganski, der med en uskøn 3-2 sejr over finske Marko Kantele sikrede sig en billet videre til anden runde. Herefter var der dobbelt op på irsk succes, idet både Steve Lennon og William O’Connor vandt deres respektive kampe med cifrene 3-2 og 3-0 over henholdsvis engelske Owen Bates og indiske Bhav Patel. Særligt William O’Connor imponerede, da han uden at tabe et eneste leg sluttede kampen med et gennemsnit på 98,74, hvilket var hans højeste gennemsnit på VM-scenen nogensinde.

Også sidste års vinder af European Championship Ross Smith leverede en stærk præstation i sin 3-1 sejr over hollandske Niels Zonneveld, der selv havde besejret engelske Darren Webster tidligere i turneringen. Ross Smith kan nu gå på en kort juleferie, inden han møder Chris Dobey eller William O’Connor i tredje runde.

De sidste spillere der trak sig sejrrigt ud af onsdagens kampprogram var engelske Ryan Joyce og hollandske Richard Veenstra. Mens Joyce med et gennemsnit på hele 100,32 vandt 3-1 over amerikanske Alex Spellman, så besejrede Veenstra new zealandske Ben Robb 3-0, til trods for at Robb snittede godt og vel fire point højere end den tidligere dobbelte majorfinalist i BDO-regi.

PDC’s verdensmesterskab fortsætter torsdag fra klokken 13:30 dansk tid, hvor blandt andre den tidligere verdensmester Rob Cross skal i aktion. Du finder hele kampprogrammet og sendeplanen længere nede i artiklen.


PDC’s verdensmesterskab 2024 – resultater
Onsdag 20. december
Eftermiddagsprogram 
3x første runde, 1x anden runde
Radek Szaganski (82,40) 3-2 (78,87) Marko Kantele (3-1, 2-3, 2-3, 3-1, 3-0) (R1)
Steve Lennon (88,75) 3-2 (86,51) Owen Bates (1-3, 2-3, 3-1, 3-1, 3-1) (R1)
William O’Connor (98,74) 3-0 (82,00) Bhav Patel (3-0, 3-0, 3-0) (R1)
Ross Smith (95,01) 3-1 (90,75) Niels Zonneveld (3-0, 3-2, 2-3, 3-1) (R2)

Aftensprogram
3x første runde, 1x anden runde
Ryan Joyce (100,32) 3-1 (95,46) Alex Spellman (0-3, 3-2, 3-1, 3-0) (R1)
Richard Veenstra (85,29) 3-0 (89,51) Ben Robb (3-2, 3-1, 3-2) (R1)
Luke Littler (106,12) 3-0 (90,55) Christian Kist (3-0, 3-1, 3-1) (R1)
Jim Williams (90,45) 3-0 (83,87) Peter Wright (3-2, 3-2, 3-0) (R2)


Se/gense højdepunkterne fra aftenprogrammet ved PDC’s verdensmesterskab onsdag 20. december:


PDC’s verdensmesterskab 2024 – kampprogram
Torsdag 21. december
Eftermiddagsprogram (13:30) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
2x første runde, 2x anden runde
Mickey Mansell v Xiaochen Zong (R1)
Luke Woodhouse v Berry van Peer (R1)
Madars Razma v Mike De Decker (R2)
Rob Cross v Thibault Tricole (R2)

Aftensprogram (20:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Sport
4x anden runde
Andrew Gilding v Luke Littler (R2)
Danny Noppert v Scott Williams (R2)
Gabriel Clemens v Man Lok Leung (R2)
Damon Heta v Martin Lukeman (R2)


Læs også:

James Wade i stor VM-skuffelse mens Michael van Gerwen sejrede sikkert

Podcast: Optakt til VM 2024

Luke Humphries avancerede mens Fallon Sherrock tabte trods stærk start


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*