Raymond van Barneveld tror på en 6. VM-titel efter skiftet til Target

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Target Darts

Den i forvejen 5-dobbelte verdensmester tror på, at skiftet til Target er hvad der skal til, i bestræbelserne på at vinde endnu en VM titel. 

Det har været småt med de store succeser for “Barney” de seneste år, og den seneste major-titel ligger helt tilbage i 2014, hvor den store hollænder kunne løfte Premier League trofæet for første gang i sin karriere.

Det virker da også helt forkert, når man siger, at Raymond van Barnevelds seneste sejr i PDC skal findes helt tilbage i 2015, hvor han triumferede ved Auckland Masters. Og endnu mere ufatteligt er det, at vi skal helt tilbage til oktober 2013, for at finde Barnevelds seneste sejr i en turnering som var åben for samtlige PDC tour-card-holdere, da han sejrede ved et Players Championship event.

Ingen kan dog tage fra den efterhånden 50-sværvægter, at han altid er garant for kvalitet når det kommer til VM. Således er Barney endt i semifinalen ved de seneste 3 verdensmesterskaber, hvor der har måttet skulle tidligere/regerende verdensmestre til for at overvinde Barneveld, i form af Phil Taylor, Adrian Lewis og senest Michal van Gerwen. Kampen mod van Gerwen, som formentlig vil blive husket for at Barneveld leverede sit højeste TV-gennemsnit i karrieren på 109,34, hvilket ikke var nok mod van Gerwen, som selv leverede et gennemsnit på 114,05. Barnevelds gennemsnit var i øvrigt det højst-tabende gennemsnit i VMs historie.

Nu tror Barneveld så altså på fornyet succes, efter han for nyligt skiftede fra Unicorn til Target.

– Grunden til at jeg skrev under med Target er, at det føltes rigtigt, udtaler Barneveld før han uddyber, materialet føles spektakulært, ser fantastisk ud ligesom indpakningen. Derfor kan jeg ikke vente med at bruge dem, forklarer Barneveld.

Barneveld debuterede med sine nye pile ved Shanghai Darts Masters tilbage i juli, hvor det endte med en plads i semifinalen, ovenpå en 8-1 sejr over verdensranglistens nummer 2, Gary Anderson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*