Peter Wright vinder International Darts Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Red Dragon Darts

Peter Wright vandt søndag aften International Darts Open.

Weekendens International Darts Open var fuld af overraskelser, men endte i sidste ende ud med at 1. seedede Peter Wright vandt sæsonens 5. Europa Tour-titel. Dermed er Peter Wright den mest vindende på dette års Europa Tour – en ære han deler med Michael van Gerwen som ligeledes har vundet 5 titler i år, mens Michael Smith har vundet en enkelt. Til Peter Wrights fordel havde Michael van Gerwen dog på forhånd meldt afbud til weekendens event.

Finalen blev meget karakteristisk for turneringen afgjort i sidste og afgørende leg, hvilket markerede afslutningen på en turnering kendetegnene ved en del overraskelser og flere fornemme præstationer. Således endte finalen 6-5 til Wright som leverede et gennemsnit på 102,65 i finalen, hvilket var en tand for meget for Wrights finalemodstander, Kim Huybrechts. Huybrechts som havde spillet sig i karrierens 5. Europa Tour-finale, men altså ikke formåede at vinde sin 3. titel.

Kim Huybrechts var ellers spilleren som op til finalen havde spillet bedst af de to finale-duellanter, og var da også placeret i den klart hårdeste del af lodtrækningen. Sejre over Christian Kist, Ian White, Gerwyn Price og Joe Cullen sikrede Huybrechts en plads i finalen ved International Darts Open for 2. år i træk – der blev dog tale om deja-vu for belgierens vedkommende, som ligeledes tabte finalen sidste år til Mensur Suljovic med samme cifre – det endda efter at Huybrechts missede 7 matchpile ved den lejlighed.

Peter Wrights vej til finalen gik først og fremmest ud over Chris Quantock, efterfulgt af sejre over Ronny Huybrechts, Jelle Klaasen og Ron Meulenkamp.

Hollandske Ron Meulenkamp endte som turneringens helt store overraskelse, da han for første gang i sin karriere spillede sig i en semifinale i PDC. Også svenske Dennis Nilsson imponerede det tyske publikum, efter sejre over formstærke spillere som Steve Beaton og Daryl Gurney, inden han satte prikken over i’et med en 6-5 sejr over verdensranglistens nummer 6, Dave Chisnall.

Weekendens International Darts Open markerede den 11. ud af i alt 12 events, inden de 32 øverst placerede på Europa Tour-ranglisten kvalificerer sig til European Championship. Et regnskab hvor spillere som Raymond van Barneveld, James Wade og Adrian Lewis pt. ligger udenfor top 32.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*