Holland og England løb med VM-guldet i Esbjerg

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Nederlandse Darts Bond

Det hollandske herrelandshold løb med guldmedaljerne ved WDF’s World Cup i Esbjerg, mens England triumferede hos damerne og juniorerne.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan.

Det blev det hollandske herrelandshold bestående af Jelle Klaasen, Wesley Plaisier, Berry van Peer og Ryan de Vreede der løb med VM-guldet ved WDF’s World Cup i Esbjerg.

Det hollandske landshold sikrede sig guldet i den samlede VM-konkurrence, efter det i første omgang lykkedes Berry van Peer at vinde finalen i herrernes singlerække, hvorefter 27-årige “Bionic” sammen med sine holdkammerater vandt finalen i holdkonkurrencen med cifrene 9-7 over England.

Netop England havnede lige nøjagtig udenfor podiet i den samlede landsholdskonkurrence. I stedet gik VM-sølvet til New Zealand mens Skotland kunne glæde sig over bronzemedaljerne.

Længere nede ad listen endte det danske landshold bestående af Benjamin Drue Reus, Simon Bak, Andreas Toft Jørgensen og Tom Veje Kristensen på en samlet 18. plads ud af samtlige 49 deltagende nationer.

Benjamin Drue Reus i aktion for det danske landshold ved WDF’s World Cup i Esbjerg 2023. Foto: Esbjerg Kommune

Engelsk dominans hos damerne og juniorerne

Mens det engelske herrelandshold altså ikke indfriede deres målsætninger ved VM i Esbjerg, så var der omvendt god grund til at juble blandt de engelske damer og juniorer.

Ganske vist tabte Beau Greaves, Deta Hedman, Lorraine Winstanley og Claire Brookin ganske overraskende 9-5 til Wales i holdkampskonkurrencen. Til gengæld vandt Beau Greaves og Deta Hedman guldet i doubleturnering, hvorefter Beau Greaves besejrede sin landsholdskollega i finalen i singlerækken.

Dermed sluttede England samlet set på VM-ranglistens førsteplads foran Irland der vandt holdkampsfinalen over Wales. Tredjepladsen gik til Sverige, mens det danske damelandshold sluttede som nummer 15 ud af 43 nationer.

På juniorsiden var englænderne decideret altdominerende, da de løb afsted med guldet i alle fem kategorier. 15-årige Paige Pauling tog således guldet i pigerækken, hvorefter Jenson Walker sejrede i drengerækken. Det engelske ungdomslandshold vandt herudover også guldet i både drenge-, pige-, og mix-double.

Netop juniorernes mix-double endte som den helt store succeshistorie for det danske landshold. Her sikrede Ringsteds Nikolaj Jørgensen og Esbjerg Østs Camilla Madsen sig nemlig Danmarks eneste medalje ved mesterskabet, da de spillede sig i semifinalen.

Samlet set sluttede juniorlandsholdet på en 11. plads ud af alle 18 nationer.

Samtlige resultater fra WDF’s World Cup i Esbjerg kan findes på DartConnect.


Læs også:

Gratis livestream fra VM-finalerne i Esbjerg

Trods gode præstationer: Resultaterne udeblev for de danske landsholdsspillere på førstedagen ved World Cup i Esbjerg

Benjamin Drue Reus misser 9-darter, men er videre til finaledagen ved Modus Super Series


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*