Gerwyn Price tildelt bøde på 180.000 kroner efter Grand Slam of Darts

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Gerwyn Price står til en klækkelig bøde, efter sin optræden på scenen ved Grand Slam of Darts i november sidste år.

Da Gerwyn Price tilbage i midten af november sidste år vandt Grand Slam of Darts, gjorde han det med en finalesejr over Gary Anderson. Med til trofæet hørte desuden en præmiesum på næsten en million danske kroner.

Nu kan Price så gå til banken og udløse en større del af præmiesummen, idet han er blevet idømt en bøde på godt og vel 180.000 danske kroner. Bøden er udstedt af DRA, der fungerer som PDC’s disciplinærdomstol.

Baggrunden for sanktionen skal ses i lyset af to episoder. Først og fremmest straffes Price efter sin opførsel på scenen i kvartfinalen mod Simon Whitlock, mens han ligeledes straffes for lignende opførsel i finalen mod Gary Anderson. DRA begrunder dommen med ytringer om, at man mener, at Price har udvist både usportlig optræden og sat dartsporten i et dårligt lys. Derudover straffes Price også for såkaldt “upassende” tekstopslag på de sociale medier ovenpå sejren ved Grand Slam of Darts.

Med til bødestraffen hører sig desuden en betinget dom på seks måneder, hvor han risikerer at blive straffet med tre-måneders suspendering fra PDC-events, såfremt han findes skyldig i lignende sager.

Foruden Gerwyn Price så modtager Gary Anderson en formel advarsel, efter han puffede til Price undervejs i den omtalte finale.

Begge spillere har nu 14 dage til at appellere dommen.

2 Comments

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*