Nordic Darts Masters: Luke Humphries viste klassen mod Benjamin Drue Reus

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Simon O'Connor/PDC

Luke Humphries var i en klasse for sig, da han fredag aften besejrede Benjamin Drue Reus 6-0 ved Nordic Darts Masters.

Til trods for et gennemsnit lige under 92, så blev Benjamin Drue Reus ikke efterladt mange chancer, da han sent fredag aften tabte 6-0 til den regerende verdensmester Luke Humphries i første runde ved World Series-turneringen Nordic Darts Masters.

Foran et entusiastisk hjemmebanepublikum i Forum i Købehavn var opbakningen ellers stor til den danske Tour Card-indehaver, men både Benjamin Drue Reus og de fremmødte tilskuere måtte hurtigt sande, at Luke Humphries var mødt op i topform.

Med et gennemsnit på 100,2 og en lukningsprocent 54,5 var ‘Cool Hand Luke’ ganske enkelt for stor en mundfuld for den 25-årige dansker, der efter kampen dog fortsat havde plads til smil.

– Jeg er egentlig fint tilfreds. Jeg synes, jeg spiller en god kamp, og jeg er med nede på lukninger i de fem første legs. Der er meget positivt at tage med videre, og jeg er bare glad for at se, at jeg har løftet mit niveau hvert år, jeg har spillet her, lød det fra Benjamin Drue Reus, der også deltog ved de seneste to udgaver af Nordic Darts Masters.

Svensk modstand i anden runde

I turneringens anden runde, der indledes lørdag klokken 19, skal Luke Humphries i aktion mod svenske Johan Engström, der fredag sendte formsvage Peter Wright ud af exitdørene i Forum.

Johan Engström var dermed den eneste regionale repræsentant, der formåede at spille sig videre til kvartfinalerne. Det skete på bagkant af en underholdende 6-5 sejr, hvor Engström brillerede ved at ramme seks ud af sine i alt ni forsøg på doublerne.

Helt så godt gik det ikke for Engströms landsmad Dennis Nilsson, der indledte kampprogrammet i Forum mod Dimitri van Den Bergh. Nilsson kom ellers indledningsvist foran 2-1, men måtte til sidst kapitulere med et nederlag på 6-3 til den tidligere vinder af turneringen.

Price tog teten

I den efterfølgende kamp vandt Nathan Aspinall 6-2 over finske Marko Kantele. Her var der på intet tidspunkt tvivl om udfaldet af kampen – hovedsageligt fordi 55-årige Kantele leverede en skuffende præstation.

Det samme kunne ikke siges om den tidligere verdensmester Gerwyn Price, der med et gennemsnit på næsten 103 noterede sig for en komfortabel sejr på 6-2 over lettiske Madars Razma. Det sker en uge efter, at ‘The Iceman’ spillede sig i finalen ved US Darts Masters, og waliseren fortsætter dermed de positive takter.

Også Stephen Bunting er videre til anden runde i Forum, efter han vandt en tæt og urytmisk affære 6-5 over svenske Daniel Larsson. ‘The Bullet’ vandt dermed sin første kamp på World Series-touren, siden hans seneste invitation i august 2015.

Smith og Cross imponerede stort

I fredagens øvrige kampe lykkedes det først Michael Smith og efterfølgende Rob Cross at avancere videre til anden runde. Først vandt Michael Smith overbevisende 6-1 over finske Paavo Myller, hvilket skete med et fornemt gennemsnit på 102,56.

Og mens der ikke var dramatik at spore i ‘Bullyboys’ sejr, så var der til gengæld underholdning for alle pengene i Rob Cross’ 6-4 sejr over den hollandskfødte svensker Jeffrey de Graaf.

I et særdeles velspillet opgør trak Rob Cross sig sejrrigt ud af kampen med et gennemsnit på hele 108,19, mens Jeffrey de Graaf selv imponerede med et gennemsnit på fornemme 102,25.

Nordic Darts Masters fortsætter lørdag aften, hvor der også skal findes en vinder af turneringen. Kampene kan ses live fra klokken 19 på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max.


Se/gense højdepunkterne fra førstedagen ved Nordic Darts Masters 2024: 


Nordic Darts Masters 2024 – resultater
Fredag 7. juni

Første runde
Dimitri Van den Bergh (96,53) 6-3 (90,57) Dennis Nilsson
Nathan Aspinall (91,70) 6-2 (82,00) Marko Kantele
Gerwyn Price (102,73) 6-2 (84,95) Madars Razma
Stephen Bunting (87,83) 6-5 (84,53) Daniel Larsson
Johan Engström (92,96) 6-5 (93,02) Peter Wright
Michael Smith (102,56) 6-1 (78,91) Paavo Myller
Rob Cross (108,19) 6-4 (102,25) Jeffrey de Graaf
Luke Humphries (100,20) 6-0 (91,79) Benjamin Drue Reus


Nordic Darts Masters 2024 – kampprogram
Lørdag 8. juni (19:00) – kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max
Kvartfinaler

Gerwyn Price v Dimitri Van den Bergh
Michael Smith v Nathan Aspinall
Rob Cross v Stephen Bunting
Luke Humphries v Johan Engstrom
Bedst af 11 legs

Semifinaler
Price/Van den Bergh v Smith/Aspinall
Cross/Bunting v Humphries/Engstrom
Bedst af 13 legs

Finale
Price/Van den Bergh/Smith/Aspinall v Cross/Bunting/Humphries/Engstrom
Bedst af 15 legs


Læs også:

Podcast: Optakt til Nordic Darts Masters 2024

Danmark sluttede på andenpladsen ved de nordiske mesterskaber i Island

Nordic Darts Masters 2024: Her er lodtrækning og kampprogram

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*