PDC bekræfter: World Matchplay vil blive afholdt

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Rob Cross får muligheden for at forsvare sin World Matchplay-titel. Det bekræfter PDC i dag på deres hjemmeside.

En af PDC’s absolut største og mest prestigefulde turneringer vil som planlagt blive afviklet indenfor datoerne fra den 18.-26. juli. Det skriver PDC i dag på deres hjemmeside, hvor de bekræfter, at World Matchplay altså vil blive afholdt denne sommer.

PDC har som konsekvens af coronakrisen ikke afholdt en officiel turnering siden midten af marts. Der har i den forbindelse været stor usikkerhed om, hvorvidt World Matchplay kunne risikere at blive suspenderet fra dette års turneringskalender. Men nu er denne spekulation altså sparket til hjørne.

World Matchplay er blevet afholdt hvert år siden 1994, og er den næststørste ranglisteturnering i PDC, hvor den kun er overgået af verdensmesterskabet. I alt vil 32 spillere kunne kvalificere sig til TV-turneringen, der sidste år blev vundet af Rob Cross. I den forbindelse blev den tidligere verdensmester tildelt en præmiecheck svarende til 1,3 millioner danske kroner.

Kan blive uden tilskuere

Spørgsmålet er nu, om PDC også kan få lov til at arrangere turneringen med tilskuere eller ej. Denne beslutning vil blive truffet lørdag den 4. juli, oplyser PDC.

PDC oplyser yderligere, at man efterstræber at genopstarte Players Championship-touren igen fra juli, såfremt man får lov af de engelske myndigheder, og at internationale Tour Card-holdere får muligheden for at rejse på tværs af landegrænserne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*