Danmark sluttede på andenpladsen ved de nordiske mesterskaber i Island

Tekst: Dartnyheder.dk

Foto: Dansk Dart Union

På billedet ses Tonni Sørensen (tv.) og Andreas Toft Jørgensen (th.) i broderlig omfavnelse, efter det danske A-hold fredag spillede sig i finalen i holdkampen ved de nordiske mesterskaber 2024.

Der var dansk medaljehøst, da herre- og damelandsholdet i den forgangne uge deltog ved de nordiske mesterskaber i Island. Mens der hos herrerne var deltagelse fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Færøerne, så skulle danskerne i duel med Sverige og Island hos damerne.

I den forbindelse sluttede både herre- og damelandsholdet på en samlet andenplads ved de nordiske mesterskaber, og dermed levede begge landshold op til de sportslige målsætninger.

Ved mesterskaberne spilles der både single, double og holdkamp. Afhængig af landenes placering i de respektive rækker tildeles der desuden point til den overordnede Nordic Cup-rangliste, der afgør hvem der vinder de nordiske mesterskaber.

Både hos herrerne og damerne var Sverige i en klasse for sig, og sluttede mesterskaberne på en overbevisende førsteplads. Herefter fulgte så altså Danmark, der hos herrerne efterlod Island, Norge og Færøerne på de efterfølgende placeringer, alt imens Island sluttede som treer hos damerne.


Samlede placeringer ved de nordiske mesterskaber 2024:
Herrer:
1) Sverige: 283 point
2) Danmark: 128 point
3) Island: 104 point
4) Norge: 97 point
5) Færøerne: 81 point

Damer:
1) Sverige: 139 point
2) Danmark: 77 point
3) Island: 67 point


For herrernes vedkommende var det særligt sølvmedaljen i holdkampen og bronzemedaljen i doubledisciplinen, der gav point på den samlede konto. Således spillede Andreas Toft Jørgensen og Simon Bak sig i semifinalen i doublerækken, hvortil de sammen med debutanterne Tonni Sørensen og Jeppe Møller Stolt kvalificerede sig til finalen i holdkampen.

De fire øvrige spillere på det danske herrelandshold var Tom Veje Kristensen, Michael Mogensen, Jon Hegaard Kirkeby og Mikkel Knudsen, der tilsammen udgjorde det danske B-hold.

For damernes vedkommende var der traditionen tro kun deltagelse af fire spillere ved de nordiske mesterskaber. Her spillede Michelle Merlit og Anja Springborg Larsen sig i finalen i doublerækken, mens Line Kristiansen og Marianne Munksø ligeledes bidrog med point til det samlede regnskab.

Samtlige resultater fra Nordic Cup kan findes på DartConnect. Resultaterne fra holdkampen findes her, mens resultaterne fra single og double kan tilgås her.


Læs også:

Nordic Cup 2024: Her er kampprogrammet og livestream

Benjamin Drue Reus og Henriette Honoré sejrede ved Lido Viking Masters 2024

Disse spillere er kvalificeret til Dansk Dart Superliga 2024

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*