Top tre: De største stjerner der ikke er kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab 2024

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kieran Cleeves/PDC

For første gang siden 2006 er Adrian Lewis ikke kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab.

Når PDC’s verdensmesterskab begynder nu på fredag, så vil der være flere velkendte navne, der ikke er blandt de 96 deltagende spillere. I denne artikel zoomer vi derfor ind på de tre største stjerner, der ikke er kvalificeret til det forestående VM i Alexandra Palace.


Top tre: De største stjerner der ikke er kvalificeret til PDC’s verdensmesterskab 2024:

3) Mensur Suljovic – nummer 50 på PDC’s verdensrangliste

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er blot fem år siden, at østrigske Mensur Suljovic sluttede året som nummer 11 på PDC’s verdensrangliste, og i de tre år forinden var han en konstant del af verdensranglistens top 10.

I de seneste sæsoner har der dog ikke været nær så meget at juble over for 51-årige Suljovic, der foruden at være raslet ned som nummer 50 på verdensranglisten også har misset kvalifikationen til adskillige store TV-turneringer. Alene i år har han eksempelvis ikke kvalificeret sig til hverken World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts eller Players Championship Finals. Nu er VM-billetten så også røget i svinget, og for første gang siden 2013 vil den tidligere Premier League-spiller og tredobbelte Europa Tour-vinder derfor ikke være blandt deltagerne i Alexandra Palace.

2) Mervyn King – nummer 40 på PDC’s verdensrangliste

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Når Kevin Doets og Stowe Bunts på fredag kaster de første pile ved den 31. udgave af PDC’s verdensmesterskab, så vil det samtidig markere enden på en decideret epoke. 2024 vil således være første gang siden 1997, at Mervyn King ikke deltager ved et verdensmesterskab.

Den 57-årige englænder fik ganske vist først debut ved PDC’s verdensmesterskab i 2008, men havde i årene forinden været en fast deltager ved BDO’s verdensmesterskab. Mens han i BDO-regi spillede sig i tre VM-semifinaler, så var han en enkelt gang i semifinalen ved PDC’s verdensmesterskab i 2009.

Ser man bort fra den enkeltstående semifinale i det professionelle forbund, så har den tidligere top fem-spiller dog aldrig haft stor succes på PDC’s VM-scene. Med hele syv majorfinaler i PDC, en enkelt Europa Tour-titel og hele seks Players Championship-titler på CV’et skal man imidlertid ikke undervurdere Mervyn Kings imponerende karriere, der til gengæld når en negativ milepæl denne måned.

1) Adrian Lewis – nummer 44 på PDC’s verdensrangliste

Foto: Kieran Cleeves/PDC

Hans navn bliver ofte fremhævet, når der skal laves top 10 lister over de største dartspillere i historien. Den dobbelte verdensmester Adrian Lewis har dog været på en gedigen rutsjebanetur de seneste sæsoner, hvor det kun sjældent er gået op ad bakke.

Tilbage i april valgte Adrian Lewis så at tage konsekvensen, da han fortalte offentligheden, at han for en periode havde valgt at lægge pilene på hylden.

Det vides endnu ikke, om Adrian Lewis agter at vende tilbage til dartsporten. Den 38-årige englænder udtalte for nyligt, at han ikke har gjort op med sig selv, om han nogensinde genoptager karrieren.

Uanset om ‘Jackpot’ vender tilbage til PDC touren eller ej, så vil det i år være første gang siden debuten i 2006, at den tidligere nummer to på PDC’s verdensrangliste ikke deltager ved VM. I løbet af sine 18 VM-deltagelser spillede han sig i finalen tre gange, hvoraf han vandt to af dem. Han har derudover vundet store turneringer som både European Championship og UK Open.

Andre nævneværdige spillere der heller ikke er kvalificeret til VM 2024: Alan Soutar (nummer 34 på PDC’s verdensrangliste), Vincent van der Voort (nummer 42 på PDC’s verdensrangliste), Rowby-John Rodriguez (nummer 48 på PDC’s verdensrangliste).


Læs også:

VM 2024: Her er kampprogrammet

For tredje gang: Andreas Toft Jørgensen skal igen spille Modus Super Series

Christian ‘Krille’ Sørensen skriver historie: Første danske caller ved et verdensmesterskab


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*