Overblik: Sådan kvalificerer Vladimir Andersen sig til VM

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Vladimir Andersen er det bedste bud på en dansk deltager ved december måneds verdensmesterskab.

Dartnyheder.dk’s dækning af dansk dart er støttet af Fary Lochan

Gennem historien har kun to danske dartspillere kvalificeret sig til PDC’s verdensmesterskab. Mens Per Laursen kæmpede med om VM-titlen otte gange mellem 2007-2016, så kvalificerede Dennis Lindskjold sig en enkelt gang i 2014.

Tiden vil vise, om VM 2023 bliver året, hvor en dansker igen vil være repræsenteret i Alexandra Palace. Skal det lykkes, så ligner Vladimir Andersen ubetinget det bedste bud på en dansk deltager ved december måneds verdensmesterskab.

Den 33-årige Tour Card-indehaver har i den sammenhæng tre muligheder for at kvalificere sig til verdens største dartturnering, hvor man selv ved et nederlag i første runde er sikret en præmiesum på godt og vel 66.000 danske kroner.

Den første mulighed for at VM-kvalifikationen kan komme i hus er gennem PDC’s verdensrangliste eller Pro Tour-ranglisten. Efter en svær start på tilværelsen som Tour Card-indehaver er den mulighed dog så godt som udspillet for i år.

Den anden mulighed er ved PDC’s kvalifikationsturnering den 28. november, hvor der ifølge PDC’s hjemmeside vil være minimum to pladser på spil blandt de Tour Card-indehavere, der ikke på forhånd har kvalificeret sig til verdensmesterskabet. Kvalifikationsturneringen er dog traditionelt stærkt besat, og derfor tilhører også denne mulighed kategorien “mindre sandsynlig”.

Den tredje mulighed er den mest sandsynlige, om end også den bliver svær at realisere.

Den tredje mulighed indebærer, at Vladimir Andersen skal befinde sig i top to på PDC Nordic & Baltics Pro Tour-rangliste, når sæsonens sidste Pro Tour-turnering er afholdt den 14. august. Tidligere har man også kunne kvalificere sig til VM ved at blive enten nummer tre eller fire på PDC Nordic & Baltic-ranglisten, såfremt nummer et og to på ranglisten også var kvalificeret gennem PDC’s verdensrangliste eller Pro Tour-rangliste. Den regel er dog ændret i år, og derfor er en placering i top to altså minimumskravet.

I skrivende stund er Vladimir Andersen placeret som nummer fire på ranglisten, der toppes af Darius Labanauskas, mens anden- og tredjepladsen indtages af Daniel Larsson og Madars Razma.

Vladimir Andersen er altså fortsat med i kampen om en af de eftertragtede VM-billetter, men vil være nødsaget til at gå et par placeringer frem for at indfri drømmen om en VM-debut.

Hvorvidt det lykkes eller ej vil blive endeligt afgjort i Letland i weekenden mellem den 12.-14. august. Her spilles sæsonens sidste fire Pro Tour-turneringer i PDC Nordic & Baltic.

På forhånd er der allerede en smule gode nyheder at forholde sig til for Vladimir Andersen, eftersom den lettiske Tour Card-indehaver, Madars Razma, på Twitter har meldt ud, at han med 100 procents sikkerhed ikke deltager ved sæsonens syvende Pro Tour-turnering. Dermed får Vladimir Andersen altså en god mulighed for at hale ind på en af sine nærmeste konkurrenter.

Madars Razma skriver på Twitter, at han med 100 procents sikkerhed ikke ved spille med på PDC Nordic & Baltics Pro Tour fredag den 12. august.

Som bekendt vil det dog ikke være nok udelukkende at hale overgå Madars Razma på PDC Nordic & Baltic-ranglisten. I stedet skal han som minimum også gå forbi enten Daniel Larsson og Darius Labanauskas, samt holde forfølgerne bag sig.

Tror du, at Vladimir Andersen kvalificerer sig til VM 2023?

  • Nej (53%, 93 Stemmer)
  • Ja (40%, 69 Stemmer)
  • Ved ikke (7%, 12 Stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 174

Indlæser ... Indlæser ...

Her nedenfor kan du danne dig et overblik over top 16 på PDC’s Pro Tour-rangliste forud for sæsonens afsluttende turneringsweekend i Letland. Her fremgår det blandt andet, at der er syv danske navne blandt de 16 højst placerede spillere.


Pointfordelingen ved PDC Nordic & Baltics Pro Tour:
Vinder: 1200 point
Finalist: 600 point
Semifinalist: 300 point
Kvartfinalist: 200 point
1/8-finale: 125 point
1/16-finale: 50 point


Top 16 på PDC Nordic & Baltics Pro Tour-rangliste efter sæsonens første seks turneringer:

PlaceringSpillerNationPoint
1Darius LabanauskasLitauen3025
2Daniel LarssonSverige2900
3Madars RazmaLetland2650
4Vladimir AndersenDanmark2450
5Dannis NilssonSverige1650
6Andreas HarryssonSverige1450
7Benjamin Drue ReusDanmark1175
8Marko KanteleFinland1150
9Brian LøkkenDanmark1000
10Tom Veje KristensenDanmark525
11Janis MustafejevsFinland500
12Ricky NaumanSverige500
13Ulrich MeynDanmark450
14Matthías Örn
Friðriksson
Island450
15Andreas Toft JørgensenDanmark425
16Michael LadefogedDanmark425

Læs også:

Vladimir Andersen i finalen på PDC Nordic & Baltics Pro Tour

Vladimir Andersen til Dartnyheder.dk: Derfor spiller jeg ikke på Pro Touren i næste uge

Tilbageblik: Husker du Per Laursens VM-øjeblikke?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*